Abonelik sözleşmesi, tüketicinin, belirli bir mal veya hizmeti sürekli veya düzenli aralıklarla edinmesini sağlayan sözleşmelerdir.
6502 Sayılı Kanuna göre: “Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir.”
Buna göre mezara kadar abonelik ortadan kalkmış oluyor. Herhangi bir cezai şart ödemeden abonelik sözleşmelerimizi sonlandırabiliyoruz. Sözleşme sonlandırma talebimizi ispat açısından yazılı yapmamız. Talebimizi içerir dilekçeyi yazılı olarak göndermemiz. İadeli taahhütlü posta evrakını saklamamız lehimize olur.
Aboneliklerin yapıldıkları yöntemle sonlandırılmaları esas, telefon ile yapıldı ise telefonla, internet üzerinden yapıldı ise yine internet üzerinden iptal talebimizi iletebiliyoruz. Fakat ispat açısından sıkıntı doğurabileceği için yazılı olarak iletip, gönderildiğine ve alındığına ilişkin evrakı saklamamız çok daha lehimize olur.
Taahhütlü sözleşmelerde kurulum bedeli ya da indirim bedeli gibi bedellerin açıkça sözleşmede yer almış olması halinde ancak bunların tahsili o gün ki bedelleri üzerinden söz konusu olabilir.
İptal talebimizi yerine getirmek zorunda oldukları gibi bizden önceden öngöremeyeceğimiz bedelleri tahsil edemezler.
İptal talebi ulaştıktan sonra satıcı bunu işleme almak zorunda almaması halinde kullanıma devam etsek dahi bu kullanımın bedelini ödemek zorunda değiliz. Bizden bedel istense dahi buna karşı çıkma ve tüketici hakem heyetine başvurma hakkımız olduğunu unutmayalım. 
www.tukdes.org | [email protected]
Av. Pınar TURHANOĞLU GÜCÜYENER