Büyükşehir Belediye Meclisi de toplantılarını tamamladı

Merkezde üç belediyeyi de kazanan CHP, ilçelerdeki çoğunluğu AKP’ye kaptırınca, Büyükşehir Meclisi’nin dağılımı da AKP’nin lehine oldu.

İlçelerden gelen üyelerin sayısı, merkezdeki iki belediyenin sayısından bir hayli fazla olunca, böyle de bir dağılım oldu.

Tüm siyasi partilerden başkanlıklara ya da meclis üyeliklerine seçilenlerin ortak bir amacı var.

Eskişehir’e hizmet.

Bu hizmet de elbette siyasi partilerin uyum içersinde çalışmalarına bağlı.

İnatlaşma değil de, “uyum” ön plana çıkarsa hizmet de kendiliğinden gelecektir.

Geçmişte bu millet “inatlaşmalardan” çok çekti, halen de çekiyor.

Bunun bir şey kazandırmadığı da görüldü.

İşte tüm bu nedenlerle “aklıselim” galip gelecek ve meclislerde uyum içersindeki çalışmaların sonucu Eskişehirlilere refah olarak yansıyacaktır.

Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde çok sıkıntıların yaşanmayacağını daha önceki bir yazımda belirtmiştim.

Yine görüşümün arkasındayım.

Nitekim önceki akşam yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki konuşmalar ve verilen mesajlar bunu gösteriyor.

Ne diyor Büyükerşen,

“Büyükşehir Belediye Meclisi olarak, yapılan seçimlerin sonucunda ortaya çıkan tablo, üç farklı partinin temsiliyetini getirmiştir. İnancım ve temennim odur ki, farklı partilerin üyelerinden oluşan bu meclis tüm enerjisini, parti ve ideoloji farkı gözetmeksizin, bütün vatandaşlarımızın ortak yararları için, dostluk ve arkadaşlık duyguları içinde kullanacaktır. Sizler, elbette ki vatandaşlarımızın ihtiyaçları, istekleri ve dileklerini bu çatının altında dile getireceksiniz. Büyükşehir Belediyemizde geçmiş üç dönemde görev almış arkadaşlarımız halkımızın taleplerini iletirken, belediyenin dairelerinde, başkan, şube müdürü ve memurlarımız nezdinde takip etmek ve onların üzerinde baskı oluşturmaktan daima uzak durmuş ve doğrudan bana iletmeyi çok olumlu bir ilke olarak uygulamışlardır. Sizlerin de, bu güzel geleneği sürdüreceğinize inanıyorum. Bu süreçte inanıyorum ki bizler, rutin hizmetlerimiz için gündemimizde yer alan konuları uygar Eskişehirlilere yaraşır, tarafsızlık, karşılıklı anlayış ve kardeşlik içinde tartışıp kararlara bağlayacağız. Her halükarda bu çatının altında partizanlığın yer almayacağına inanıyorum.”

AKP Grup Sözcüsü Mustafa Birsen AKP grubunun amacının Eskişehir’e hizmet etmek olduğunu söylüyor. CHP Grup Sözcüsü Kazım Kurt da, “Mühim olan Eskişehir’e hizmet etmekse gerisi teferruattır” diyor.

Bu söylemler karşısında tüm meclis üyelerinin amacı da Eskişehir’e hizmet olduğuna göre sorun olmayacak gibi görünüyor.

Tartışmalar, bazı konularda karşı görüşler elbette olacaktır.

Onlar da karşılıklı ikna yollarıyla çözülebilir.

Yeni yasa kırsaldan daha fazla üye gelmesini sağlamışsa da, bütün yetkiyi Büyükşehir Belediye Başkanına vermiş.

Yani davul-tokmak misali gibi.

Davul AKP’lilerde, tokmak ise Yılmaz Büyükerşen’de…