Eskişehir’de bahar aylarının yaklaşması ile birlikte düğünlerin de hızlanacağını belirten yorgancılar işe hızlı başladı.

Yorgancılar, kış aylarında aylardır devam eden iş kolundaki durgunluğun yavaş yavaş sona ermesini bekliyor. Kış aylarında adeta işlerin yavaşladığını belirten ve 45 yıldır yorgan dikim işiyle uğraştıklarını belirten Engin Genç ve Ahmet Aydemir, çeyizlik için gelenlerin çoğaldığını belirterek bahar aylarının kendileri için vazgeçilemez bir ay olduğunu sözlerine eklediler. Günde yaklaşık 2-3 arası yorgan diktiklerini belirten Engin Genç en fazla 5-6 gün içinde el işi olarak yorgan, yatak ve yastık işlerini bitirdiklerini söyledi. Şu anda Eskişehir’de yaklaşık olarak el işi yorgan diken olarak 10 kişi kaldıklarını söyleyen Engin Genç, "Ne olursa olsun bir çok meslek tarihe karışabilir, ancak bu el işi yorgan dikimi işinin devam edeceğini inanıyorum. Vatandaşların eskiden olduğu gibi yünlü ve pamuklu yorgan ve yataklara ilgisinin kaybolmayacağını tahmin ediyorum" dedi.

Engin Genç özellikle yeni evlenen çiftlerle sünnet düğünü yapanların ne olursa olsun muhakkak kendilerine geldiğini ve el işi yorgan dikiminin hala revaçta olduğunu söyledi.
Editör: TE Bilişim