Not: Diğer fotoğraflara galeriden ulaşabilirsiniz
Zümrüt Mobilya bayilik alanında açılan Kupa Genç Odası Eskişehir’de bebek, çocuk be genç odalarında fark yaratıyor. Her zevke hitap eden ürün yelpazesiyle müşterilerini bekleyen Kupa Genç Odası sahibi Kemal Özer ile gerçekleştirdiğimiz söyleşi ile sizleri baş başa bırakıyoruz.
Kupa Genç Odası olarak müşteri kitleniz ve ürün yelpazeniz hakkında bilgi verir misiniz?
Sıfır yaş ile 25 yaş aralığına hitap ediyoruz. Çok geniş bir ürün yelpazesine sahibiz. Şu anda Kupa Genç Odası olarak 26 takımımız var. Bunların yaklaşık 22 tanesi 3 katlı mağazamızda bulunmakta. Mağazamıza gelen müşterilerimiz çok fazla ürünü bir arada görerek seçim yapma şansına sahip. Her zevke hitap eden ürünlerimiz var. Mağazamızdan ‘ben hiç ürün beğenmedim’ diyerek çıkan olmuyor. Ürünlerimizin tamamında 7 yıl garantimiz var. Bunun yanında biz ürünlerimizin satış sonrası her türlü hizmetini vermekteyiz. Kullanıcı hatası diye kestirip atmıyoruz. Mümkün olduğunca tüm sorunları çözmeye odaklıyız.
Eskişehir’de bebek, çocuk ve genç odalarında nasıl ürünler tercih ediliyor?
Eskişehir’in evleri küçük olduğu için genelde çok büyük mobilyalar tercih edilmiyor. Daha çok akıllı mobilya dediğimiz ürünler, ranzalar yani küçük alanlarda rahatlıkla kullanılacak ürünler tercih ediliyor. Ranza modellerimizde 2 ya da 3 yatak bir arada oluyor. Altında masası, kitaplığı her şeyi içinde bir bütün olarak oluyor. Bu da yer sıkıntısı olan evler için ideal oluyor. bunun yanı sıra tasarım ödüllü mobilyalarımız çok tercih ediliyor. Bir de marjinal ürünler de büyük ilgi görüyor. Örneğin korsan takımımız en çok tercih edilen ürünlerimiz arasında.
Çocukların istekleri nasıl oluyor?
Erkek çocuklar 7-8 yaşlarda ise araba karyola isteği ile geliyor. Ama mağazaya gelip korsan takımımızı gördüklerinde çoğunluğu onu tercih ediyor. Korsan takım en ince detaylarına kadar düşünülmüş bir takım. Kız çocukları daha süslü takımları beğeniyor. Kızlar en çok “Houses” takımımızı çok beğeniyor.
Peki, gençler mobilya tercihlerinde nelere öncelik veriyor?
Gençlerde artık çok fazla kız- erkek ayrımı olmuyor. Daha uniseks ürünler ve renkler tercih ediliyor. Gençler artık evden bağımsız şekilde odalarında bir yaşam sürdürmeyi istiyor. Biz de bu isteğe yanıt veriyoruz. Genç odalarında gençlerin tüm ihtiyaçlarına yanıt veriyoruz. Sadece masası, yatağı, dolabı değil artık genç odalarında TV ünitelerine kadar her türlü yaşam alanını oluşturabiliyoruz.
BEBEK ODASI ÖNCE ÇOCUK SONRA GENÇ ODASINA DÖNÜŞÜYOR
Bebek odası takımlarınızda ürün eklenerek çocuk odasına çevrilme imkanı var. Bu konuda bilgi verir misiniz?
Bebek odası, çocuk odası ve genç odası takımlarımızda ürün bütünlüğümüz mevcut. Yani bir beşik modelinin, deseninin aynı zamanda yatağı veya kitaplığı, çalışma masası da mevcut. Örneğin bebek odası alan bir aile bebeği büyüdüğünde bunu çocuk odasına dönüştürebiliyor. Bu sadece büyüyen beşik denilen şekilde değil. O takıma birkaç yeni parça ekleyerek bebek odası formatından çocuk odasına hatta genç odasına çevirmek mümkün. Yepyeni bir takım almak yerine çalışma masası, kitaplık gibi 2-3 parça ile bu ihtiyaç karşılanabiliyor. Bu da aile bütçesine katkı sağlıyor.
HALISINDAN DUVAR KAĞIDINA KADAR TAKIM
Kupa Genç Odası olarak sadece mobilya satmıyorsunuz. Bir odanın tüm ihtiyaçlarını karşılayan ürünleriniz de mevcut. Biraz da bundan söz edelim…
Evet, sadece mobilya değil, o mobilyanın aynı deseninden takım olarak halı, duvar kağıdı, abajur, avize, yatak örtüsü hatta duvardaki tablosuna kadar tüm ürünlerini de satıyoruz. Mobilyayı alan kişi mobilyasına uygun duvar kağıdı ya da halı aramadan aynı modeldeki ürünü de alarak mağazamızdan ayrılabiliyor. Yakında yeni bir sisteme de başlayacağız. Müşteriden anahtarı alıp odayı tam takım şekilde yerleştirip döşeyip anahtar teslim edeceğiz.
HER AY YENİ BİR KAMPANYA OLACAK
KDV indiriminden dolayı mobilya sektöründe hareket yaşandı. Bu sizi nasıl etkiledi? Sizin buna ek yeni kampanyalarınız olacak mı?
KDV indirimi mobilya sektöründe işleri çok etkiledi. Yüzde 50 oranında satışlarımız arttı. Bunun yanı sıra hem Kupa Genç Odası hem de Zümrüt Mobilya olarak çeşitli kampanyalarımız oluyor. Haziran ayında çocuklara karne hediyesi olarak bir kampanya yapacağız. Çocuklara karne hediyemiz olacak. Yine her ay bu şekilde farklı kampanyalar müşterilerimizi bekleyecek.
 
Editör: TE Bilişim