Eren Mercan Bayan Kuaförü İşletmecisi Hanife Şahin, son yılların moda uygulaması kaş kontörü uygulamalarını ve bu konuda doğru bilinen yanlışları paylaştı.
Seyrek ya da belirgin olmayan kaşlara sahip kadınların uygulamaya daha fazla talep gösterdiğine dikkat çeken Şahin, kaş yapısını beğenmeyen kadınların da kaş kontörüne yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.
Kaş kontörünün mutlaka eğitim almış kişiler tarafından yapılması gerektiğini belirten Şahin, " Kontür işlemi kalıcı makyajdır ve en ufak bir hatayı bile kaldırmaz. Bu uygulamayı yaparken öncelikle dikkatli bir şekilde kaş çizimi yapıyoruz. Burada önemli olan ise çizeceğimiz kaşın uygulayıcının yüzüne gitmesi. Kaş kontüründe renk seçimi de çok önemli. Örneğin açık tenli bir kadına koyu renk kaş yapmayı tercih etmiyorum.
 
Cilt rengi ile kaş mutlaka uyum içerisinde olmalı. Kaşın yapıldıktan sonra doğal olması için de renk seçiminin önemi ortaya çıkıyor.  Kaş kontörü işlemi yapıldıktan sonra biraz koyuluk olabiliyor. Bu bir iki gün içerisinde geçecek normla bir durum. Saçlarımızı boyadığımızda nasıl bir kaç yıkamadan sonra oturuyorsa renk kaş işleminde de aynı durum söz konusu.  Teknolojinin son derece geliştiği günümüzde artık dolgu ya da dövme kaşlar özelliğini yitirdi. Bunun yerine çok doğal olan ve organik tekniklerle doğal kaş görünümü verilmektedir. Kaşların kıl yapısı ve rengine göre pigmentler seçiyoruz ve kişinin yüz şekli ile kaş yapısına göre estetik bir biçimde yeniden şekillendiriyoruz.   En çok yaptığımız kaş şekilleri ise kavisli, kalın ve düz kaşlar olmakta" diye konuştu.
Eren Mercan Bayan Kuaförü diğer uygulamaları hakkında bilgi almak için 0530 113 54 05 telefonundan bilgi alabilirsiniz.  

Diğer uygulamalarımız
Editör: TE Bilişim