Katılım bankacılığında referans kurum olma vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren Vakıf Katılım, Eskişehir Şubesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışta bir açıklama yapan Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, “Gençliğimizin getirdiği dinamizmi ve takipçisi olduğumuz kadim vakıf kültürünün yüzyıllara dayanan birikimini harmanlayarak 2016 yılında hızlı bir büyüme süreci geçirdik. Henüz birinci yılımızı doldurmadan 2016 yılı sonunda 19 milyon TL kâr elde ederek önemli bir başarıya imza attık. Geride bıraktığımız sürede Türkiye’nin pek çok farklı bölgesinde 40 şube açtık. Vakıf Katılım olarak çıktığımız yolda ülkemize ekonomik anlamda büyük katkılar yapan Eskişehir’in yanında olacağız ve kalkınmasına katkıda bulunacak projelere destek vereceğiz” dedi.
Vakıfların kadim kültürünün yüzyıllara dayanan birikimini ve kamunun gücünü birleştirerek katılım bankacılığına yeni bir soluk getirmek hedefiyle 2016 yılının Şubat ayında T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından kurulan Vakıf Katılım, müşterilerine daha yakın olmak stratejisi kapsamında yeni şubeler açmaya devam ediyor. 2016 yılından bu yana 12’si İstanbul’da olmak üzere toplam 40 şubeye ulaşarak coğrafi olarak Türkiye’nin önemli bir kısmına erişen Vakıf Katılım, şubeleşme programıyla bireysel müşterilerin ve KOBİ’lerin her türlü finansal ihtiyaçlarını karşılamayı ve birikimlerini değerlendirirken onlara destek olmayı hedefliyor.
Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Vakıf Katılım Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ercüment Özbek,  Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş ve Vakıf Katılım Eskişehir Şube Müdürü Nevzat Kaya’nın katılımıyla gerçekleştirilen açılış törenine müşteriler de yoğun ilgi gösterdi. Açılışa katılanlar Vakıf Katılım’ın uzman danışmanlarından faizsiz bankacılık konusunda bilgi aldı.
2016’dan bu yana toplam 40 şube
Açılış töreninde bir açıklama yapan Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, katılım bankacılığının Türkiye’de kamu yatırımları ile birlikte yeni bir boyut kazandığını belirterek şöyle konuştu: “Belki sektörün en genç oyuncusuyuz. Ama gençliğimizin getirdiği dinamizmi ve takipçisi olduğumuz kadim vakıf kültürünün yüzyıllara dayanan birikimini harmanlayarak, kamu desteği doğrultusunda hızlı bir büyüme süreci geçiriyoruz. Yeni bir katılım bankası olarak ilk etapta hızla şubeleşmek ve olabildiğince çok müşteriye temas etmek için çalışıyoruz. Bu doğrultuda kısa bir süre içerisinde 40 şube açarak coğrafi olarak ülkemizin önemli bir kısmına eriştik. Yüzyıllardır sosyal yaşamın önemli bir parçası olan Vakıf Kültürü ile faizsiz bankacılık ilkelerini bir araya getiren Vakıf Katılım, bu şekilde üstlendiği önemli misyonla halkımızdan yoğun ilgi görüyor. Bize gösterilen bu teveccüh çalışma azmimizi ve inancımızı daha da güçlendiriyor.”
Göktaş: “Birinci yılımızı doldurmadan 19 milyon net kâra ulaştık”
Üretimi, ticareti ve dolayısıyla ekonomik büyümeyi destekleyen bir model olan katılım bankacılığının, bankacılık sektöründen aldığı payın büyüdükçe ülke ekonomisine olan katkısının da büyüyeceğini belirten Göktaş, “Vakıf Katılım olarak vizyonumuzu katılım bankacılığında referans kurum olmak şeklinde belirledik. Bu vizyon kapsamında öncelikli amacımız sektörü büyütmek; hem yurt içi hem de yurt dışında daha fazla fonu sisteme dahil etmek ve daha fazla kişiye ulaşmak. Bugün sektörün en genç oyuncusu olarak önemli başarılara imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Yüzyıllara dayanan vakıf kültürü, kurucumuz Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün geçmiş bankacılık / katılım bankacılığı tecrübeleri ve kamu desteği doğrultusunda 2016 yılında hızlı bir büyüme süreci geçirdik. 2016 yılı sonunda net kârımız 19 milyon TL’yi buldu. Milli ekonomimize destek vermek amacıyla öz kaynaklarımızı da devreye sokarak topladığımızdan fazla fonu reel sektöre destek olarak sunduk ve bu kalemde 4.4 milyar TL’lik bir büyüklüğe ulaştık. Ekonomimize ve sektörümüzün gelişmesine verdiğimiz desteği bu yıl da istikrarlı bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz” dedi. 
Göktaş konuşmasının sonunda “Ülkemizin ana ulaşım akslarının üzerinde yer alan Eskişehir, başta ticaret ve sanayi olmak üzere pek çok alanda Türkiye’ye katma değer üreten şehirler arasında ön sıralarda yer alıyor. Vakıf Katılım olarak çıktığımız bu yolda ülkemize ekonomik olarak büyük katkılar yapan Eskişehir’in yanında olacak, bölgenin kalkınmasına ve gelişmesine katkıda bulunacak projelere destek vereceğiz” dedi.

 
Editör: TE Bilişim