ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir’de bir apartmanın sahibi olan 84 yaşındaki kadını borç olarak istediği 20 lirayı vermediği için evinde bıçaklayıp, kafasını tuğla ile ezerek vahşice öldürdüğü iddia edilen şahsın yargılanmasına başlandı. 
1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Barış Can İ. (23), maktul yakınları ve taraf avukatları hazır bulundu. Mahkemede pişman olduğunu söyleyen sanık Barış Can İ., psikolojik rahatsızlığı bulunduğunu ileri sürdü. Maktulün ev sahibi olduğunu ve olaydan 3 gün önce evden taşındığını ifade eden sanık, “Olay günü eve geldim. 3 gün yemek yemedim, dışarıda kaldım. Öğle vakti karnım çok acıktı, bana ekmek verir diye düşündüm, sağolsun çay verdi. Amacım evini terk etmekti. Kendisinden 15-20 TL borç istedim, tersledi. Tam kapıdan çıkarken bana 50 kuruş verdi ‘gazete al’ diye. Gururuma dokundu. Psikolojik haplarımı da kullanmamıştım. Gazeteyi alıp geldim ancak kendimi kaybetmiştim. Amacım öldürmek değil, borç para almaktı. Ne olduğunu anlamadım. Panikledim. Mutfaktan bıçak aldım. Bir iki darbe vurdum. Ne olduğunu anlamadım, ellerimi yıkadım evden çıktım. Ankesörlü telefondan polisi aradım. Karakolun yakınlarında 2-3 saat oyalandım. Böyle olmasını gerçekten istemezdim, çok pişmanım” dedi.
Maktulün evlatlık oğlu Mustafa Kerem Yiğitoğlu (34) ile kardeşi Suat Apak (77) ise, sanıktan şikayetçi olduklarını söylediler. Sanık avukatı ise olayla alakalı araştırmaların genişletilmesini talep etti.
Mahkeme heyeti, sanığın İstanbul Adli Tıp Kurumu’na (ATK) sevk edilerek, Gözlem İhtisas Dairesi ve 4. İhtisas Kurulu’ndan suç tarihinde ve halen cezai ehliyeti bulunup bulunmadığıyla alakalı rapor talep ederek, bir sonraki duruşmayı 5 Ağustos 2014 tarihine erteledi.
3 Mayıs 2014 tarihinde Kırmızıtoprak Mahallesi Arslan Sokak’ta bir apartmanın sahibi olan Meliha Yiğitoğlu (84), evinde bıçaklandıktan sonra kafası tuğla ile ezilerek öldürülmüş, cinayet zanlısı Barış Can İ. yakalanarak sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı.

Editör: TE Bilişim