Önceki akşam, Eskişehir Çifteler Yeni Mahalle, Konya-Eskişehir yolu Sivrihisar kavşağında meydana kazada bir kişinin ölümü sonrası Çifteler halkı bugün karayolunu kapattı.

Yıllardır, bu karayoluna üst veya alt geçit isteyen Çiftelilerle son ölümlü kaza sonrası yolu trafiğe kapatarak eylem yaptılar. Vatandaş,  Vali, belediye başkanı, Karayolları Genel Müdürlüğü veya milletvekillerinin gelmeden ve üst geçit sözü verilmeden yolu açmayacaklarını söyledi.

Akın akın karayoluna gelen Çifteler halkı, yıllardın burada onlarca kişinin can verdiğini belirterek adeta sorunu çözemeyen yetkililere sert tepki gösterirken, belediye başkanları ve milletvekili ve siyasilere, “Seçimlerde gelip bize söz verenler buraya gelsinler” diye tepki gösterdiler.

Yolun kapatılması üzerine Çifteler Kaymakamı Akın Ağca olay yerine gelerek öfkeli halkı sakinleştirmeye çalıştı.

Yıllardır kaymakamlığa, belediye başkanlığına alt ve üst geçit yapılması için başvurduklarını belirten vatandaşlar, “Belediyeye gidiyoruz, orası Karayolları diyorlar. 15 yaşında benim yeğenim burada öldü. Yıllardır buraya üst veya alt geçit istiyoruz.

Vali gelinceye kadar yolu açmıyoruz.   Konya Eskişehir İstanbul karayolunun Çiftelerle kapattı. Buraya batçık sözü verilmeden yolu açmayacağız. Burada kaç kişi öldü. Yıllardır buralarda kaza oluyor. 30 kişi öldü. Bize söz verenler, seçimlerde söz verenler buraya gelsinler.

Burası yol üstü, dünyanın canını yedi burası. Ambulans haricinde buraya yol vermiyoruz. Canlar ölmesin” dediler.

Eyleme katılan kadınlar, çocuklarını gençleri damat giydirmeden kefen giydirdiklerini kaydeder duygularını şöyle dile getirdiler.

“Her haftada her gün burada kaza oluyor. Devletin gücü yetmiyor mu? Yetkililer sesimizi duysun, üst geçit istiyoruz. Gençlerimize damatlık yerine kefen giydiriyoruz. Yeter artık.

Bir evin bir gözü gitti. Yazık değil mi?”

Çifteler Kaymakamı Akın Ağca, yolu kapatarak sorunu çözemeyeceklerini ve çözümü birlikte bulacaklarını belirterek yolun biran önce açılmasını istedi. Çifteler ise ısrarla valinin gelmesini ve üst geçit verilmesi sözünü istediler.

Kaymakam Ağca, “Sayın Valimle telefonla görüştüm. Bakın burada ölenler bizim insanımız. Burayı kapatmak doğru değil. Bu akşam demokrasi nöbetinde Sayın Valimle birlikte olacağız ve konuyu aktaracağım. Pazartesi günü alt ve üst geçit çalışması için hemen çalışmalara başlayacağız” diye konuştu.

Kaymakamın sözü üzerine karayolunu kapatan Çifteliler yolu açtılar.

Editör: TE Bilişim