ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, dün Porsuk nehrinin Kanlıkavak mevkiinde meydana gelen şüpheli ölüm olayı ile ilgili bir açıklama yaptı. 
Yapılan açıklamada, olay günü Haber Merkezi’ne belirtilen yerde bir kadına ait cesedin bulunduğu ihbarı geldiği, olay yerine giden ekiplerin sudaki cesedi itfaiye yardımı ile su içerisinden çıkarttığı belirtildi. Cesedin yapılan harici muayenesinde karın kısmında kesi olduğu ve ölümünün şüpheli olduğunun görülmesi üzerine Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek alınan talimat sonrası otopsi için ESOGÜ Tıp Fakültesine kaldırıldığı anlatılan açıklamada, “Yapılan kimlik tespiti neticesinde eks olan şahsın ilimiz Sümer Mahallesinde bir adreste ikamet eden, evli, iki çocuk annesi, ev hanımı olan 1965 doğumlu Şemiye Budak olduğu tespit edilmiştir. Olay sonrası Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği ekiplerimiz her ihtimali değerlendirilerek geniş çaplı soruşturma başlatmış, yapılan ilk inceleme ve araştırmalarda eks olan şahsın olay yeri olan Porsuk Nehri Kanlıkavak mevkiine yalnız olarak geldiği kamera kayıtlarından tespit edilmiştir” denildi.
HAKKINDA KORUMA VE TEDBİR KARARI YOK
Şahsın yakın çevresindekilerle yapılan görüşmelerde bazı yakınlarına daha önce intihar edeceği yönünde mesaj gönderdiği, ailevi sorunları nedeniyle intihar etme eğiliminin olduğu yönünde bilgiler elde edildiğini ifade edilen açıklamada, “Ayrıca olay sonrası şahsa ait kişisel eşyalar içerisinden intihar edeceğine dair not bulunmuş, olay yerinden elde edilen ilk bulgular ışığında olay intihar da dahil olmak üzere tüm yönleri ile araştırılmakta ve değerlendirilmektedir. Olay hakkında geniş çaplı soruşturma Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda devam etmektedir. Emniyet Müdürlüğümüz kayıtlarının tetkikinde, şahsın daha önceden müdürlüğümüzün herhangi bir birimine veya Cumhuriyet Savcılığına mağdur olarak herhangi bir şikayet veya başvurusunun olmadığı, ayrıca 6284 Sayısı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında kendisi hakkında alınmış herhangi bir koruma ve tedbir kararının da bulunmadığı anlaşılmıştır.
Editör: TE Bilişim