Eskişehir’de 2 gün önce Suruç’ta yaşanan patlamaya tepki göstermek isteyen gruptan gözaltına alınan 18 kişi işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre; “İki gün önce Adalar Mevkiinde önünde marjinal bazı grupların toplanarak yürüyüşe geçecekleri, çantalarında molotof kokteyli, havai fişek, taş, soda şişesi gibi materyallerin bulunduğu bu materyallerle güvenlik güçlerine, kamu binalarına ve çevreye karşı şiddet eylemi içerisine girecekleri şeklinde istihbarı bilgi edinilmesi üzerine, saat 18.30 sıralarında ilimiz Porsuk Bulvarı üzerinde bulunan Adalar Mevkii civarında gerekli emniyet tedbirleri alınmıştır. Yaklaşık 50 kişilik grup ellerindeki flamaları açarak ve sloganlar atarak çevik kuvvet barikatı üzerine yürümüş, şahıslar dağılmaları ve yaptıkları kanunsuz eylemi sonlandırmaları yönünde ikaz edilmiş, ancak grup içeresindeki şahısların ellerinde bulunan plastik sopalarla polislere vurmaları üzerine, kanuni yetki kullanılarak şahıslara müdahale edilmiştir” belirtildi.
Müdahale sonrasında ise gözaltına alınanlarla ilgili açıklamanın devamında şu ifadelere yere verildi:
“Müdahale neticesi grup içerisindeki şahıslardan 1’i yaşı küçük olmak üzere toplam 17 şahıs polis ekipleri tarafından kademeli zor kullanılarak yakalanmış, 1 şahısta olay yerine atarak kaçtığı çantanın incelenmesi sonucu, sonradan kimliği belirlenerek yakalanmıştır. Yakalanan şahısların yanlarında bulunan sırt çantalarından gaz maskeleri, baretler, taş ve şişeler, tanınmamak için kullanılacak olan maske ve eldivenler ve havai fişekler çıkmıştır. 18 şahıs haklarında hazırlanan tahkikat evrakı ile adli makamlara sevk edilmiştir.”
Editör: TE Bilişim