HABER : GÜLÇİN ÖZDEN - SELİM KUŞCU 
 
ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir’de dün gece kundaklandığı iddia edelen 4 katlı apartmanda çıkan yangında 10 kişi dumandan etkilenerek hastanelere kaldırılırken, 8 daire kullanılamaz hale geldi, 2 otomobil de zarar gördü. 
Edinilen bilgiye göre olay, Şirintepe Mahallesi Yumru Sokak’ta meydana geldi. Binanın bodrum katında çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek apartmanın diğer dairelerinin de dumanla kaplanmasına neden oldu. Olay sonrası bölgeye çok sağıda itfaiye, polis ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Evleri dumanla kaplanan vatandaşlar, balkonlara uzatılan itfaiye merdivenleri ile kurtarılırken, binadaki 8 evde ve bölgedeki 2 otomobilde hasar meydana geldi.
Yangın sonrası evi zarar görenlerden evli ve iki çocuk babası Hüseyin Taşlı (37), yangın sırasında ev içinde büyük panik yaşadıklarını belirtti. Olay anını anlatan Taşlı, “İtfaiye ekipleri çocuklarımızı camlardan aşağı aldılar. Daha sonra biz çocuklarımızla birlikte Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildik. Çevre hastanelere de çocuklar sevk edildi. Şuanda mağdur durumdayız. Evlerimizin durumları çok kötü, maddi açıdan sıkıntılarımız var. Evlerimizde su, elektrik ve doğal gaz tamamen kesilmiş durumda. Yetkili kişilerden yardım talep ediyoruz. Yardımcı olursa minnettar kalırız” dedi.
Yangının kundaklanarak meydana gelebileceğini öne süren Taşlı, daha evvel de benzer durumları yaşadıklarını ve aynı kişiden şüphelendiklerini ifade etti. Taşlı, “Yangın alt tarafta genelde birinden şüpheleniyoruz. 8-10 defa hırsızlık olayına denk geldik, 2 defa kundaklama girişiminde bulunuldu, yataklar ve kanepeler yakıldı ve şahıs aynı şahıs ama bununla ilgili herhangi bir şey yapılmadı. Gereğinin yapılmasını istiyoruz. Zararın 15-20 bin TL civarında olduğunu tahmin ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Yangının ne şekilde meydana geldiği ile alakalı soruşturma ise sürüyor.
Editör: TE Bilişim