Eskişehir’de usulsüz dinleme yaptıkları iddiasıyla yargılanan 25 emniyet personelinin 12’sinin ‘ByLock’ programı kullandığı, 13 şüphelinin ise Fetullahçı Terör Örgütü/Parelel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile bağlantısının olduğunun belirlendiği ortaya çıktı.
Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde başlayan duruşmaya, haklarında ’Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, kurulan örgüte üye olmak, gizlilik ihlalinde haberleşme içeriklerinin kaydedilmesi, haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, hukuka aykırı olarak, kişisel verileri kaydetmek, kamu görevlisinin suçu bildirmemesi, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, kanunen yok edilmesi’ suçlarından dava açılan tutuklu sanıklarından Nurettin Külcü, Hasan Keklik, Mustafa Ünal ve Abdullah Varol ile tutuksuz sanıklar katıldı. Bazı tutuklu sanıklar ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.
Mahkeme heyeti, duruşmada kendilerine gönderilen raporu okudu. Rapora göre, 15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrasında yapılan incelemelerde 25 sanıktan 12’sinin "ByLock" programını kullandığını, diğer 13 sanığın ise FETÖ/PDY ile bağlantısının olduğunu ifade edildi. Mahkeme tutuklu sanıklarının hallerinin devamına kararı verdi. Heyet, dava dosyasının FETÖ/PDY suçlarında yetkili Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesini kararlaştırdı.
Editör: TE Bilişim