Eskişehir’de iş ortağını öldürdükten sonra metal dolaba koyarak boş araziye attığı ileri sürülen sanık hakkında mütalaa veren savcı, müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. 
Güven Yıldırım, kaybolduktan 4 gün 20 Kasım 2015 tarihinde sonra boş bir arazide metal dolabın içinde ölü olarak bulunmuştu. Konuyla ilgili inceleme başlatan polis ekipleri, cinayet sanığının, Güven Yıldırımın ortağı olduğu ileri sürülen Yersel Deniz Y. olduğunu tespit ederek yakalamıştı. Ardından şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 
Olayla ilgili davanın görülmesine 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanığın yanı sıra Güven Yıldırım’ın eşi ile kızı ve avukatlar katıldı. Duruşmada sanık suçlamaları kabul etmeyerek, Güven Yıldırım’ı başka kişilerin öldürdüğünü iddia etti. Duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, sanığın ‘Kasten Adam Öldürme’ suçunu işlediği gerekçesiyle müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.
Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verirken, avukatların mütalaaya karşı savunma yapmaları için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Editör: TE Bilişim