Eskişehir’de 10 yıl önce babasını bıçakla yaralayan komşusu 68 yaşındaki Mehmet Uysal’ı av tüfeği ile öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlanıldı.

Ocak 2017 tarihinde Çukurhisar Mahallesi’nde meydana gelen olayda, Mustafa B., 10 yıl önce babası Hasan Hüseyin B.’yi bıçakla yaralayan kapı komşusu Mehmet Uysal’ı işletmiş olduğu kahvehanede av tüfeği ile vurmuştu. Mehmet Uysal olay yerinde hayatını kaybederken Mustafa B., jandarma tarafından yakalanmış ve çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Olay sonrasında sanığın yargılanmasına 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanıldı. Duruşmaya, hayatını kaybeden Mehmet Uysal’ın, eşi, çocukları ve kardeşinin yanı sıra tutuklu sanık ve avukatlar katıldı. Duruşmada mahkeme heyeti karşısında ifade veren sanık, suçlamaları kabul etmedi.

Sanık Mustafa B., ava gitmek için tüfek ile birlikte olay günü arkadaşına gittiğini ifade ederek, "Kahvehanenin önünden geçerken 10 yıl önce babamı bıçakla yaralayan, kahvehane işletmecisi ve aynı zamanda kapı komşumuz olan Mehmet Uysal arkamdan bana küfür etti. Daha sonra içeriye girdi. Ben de birkaç dakika sonra gerisin geriye dönerek kahvenin kapısına geldim ve kapıyı açıp bir el ateş ettim. Kahveden 3-4 kişi çıktı. İçeriden çıkanlara üzerime gelmemelerini söyleyerek Mehmet Uysal’a bir kez daha ateş ettim. Mehmet Uysal 10 yıl önce babamı bıçakla yaralamıştı. Ancak şikayetçi olmamıştık. Aramızda bir anlaşmazlık yoktu. Olay gecesi de Mehmet Uysal arkadaşlarıyla kahvede alkol alıyordu. Neden bana hakaret ettiğini bilmiyorum. Babamı bıçakladıkları yıl ben de onların evine av tüfeği ile ateş etmiştim. Aklıma gelmeyen başıma geldi. Üzgünüm ve pişmanım. Ailesinden özür diliyorum” diye konuştu.

Duruşmaya katılan Mehmet Uysal’ın eşi Ayşe Uysal ve çocukları Filiz Uysal, Deniz Uysal sanıktan şikayetçi olduklarını söylediler.

3’üncü Ağır Ceza Mahkeme heyeti tanıkların dinlenmesi ve eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Editör: TE Bilişim