Geçtiğimiz günlerde Devlet Hastanesi kavşağında meydana gelen kazada yaşlı kadının hayatını kaybetmesinin ardından duyarlı esnaf imza kampanyası başlattı.
Kaza olayının ardından yayalar tarafından yoğunlukla kullanılan Devlet Hastanesi, ışıklı kavşakta düzenleme yapılmasını isteyen bölge halkı konuyu yetkililere iletmek için imza kampanyası başlattı. Trafik lambalarında düzenleme yapılması ya da asansörlü üstgeçit yapılması yönünde talepleri bulunan birçok vatandaş ise imza atarak insanların hayatlarını kaybetmemesini isteğini dile getirdi.
İmza kampanyası başlatan duyarlı esnaf İsmail Köroğlu 11 senedir bölgede esnaflık yaptığını dile getirerek şunları söyledi: “11 senedir burada ikamet ediyorum. Işık sistemlerinin düzenli olmadığını, yaşlıların, hastaların düzenli bir şekilde geçemediğini görüyorum. Yaşlıların bazıları kulaklık kullandığı için gelen araçları fark edemediğini görüyoruz. Burada hız sınırını 50 diye belirlemişler ancak görülüyor ki hız sınırı 70 – 80 ile giden araçlarımız var. Burası hastane önüdür, hasta dalgındır. Annesi, babası hastadır             sürücülerin biraz dikkatli olmalarını istiyoruz. Yetkililerden trafik ışıklarının düzenli bir şekilde olması için sağa dönen araçların beklemesi bunun yanında direk gidecek araçlara yeşil yanması nedeni ile bu olaylar yaşanıyor. Yayalar sağa dönecekler durdu diye geçmeye çalışması kazalara neden oluyor. Ben 11 senedir benim hastaneye götürdüğüm hasta, vefat eden ve yararlı insanın haddi hesabı yok. Biz yetkililere sesimizi duyurmak istiyoruz. Bizle yardımcı olmalarını öncelikle devlet büyüğümüz olan Sayın Valimizden, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızdan yardımlarını istiyoruz. Bizlerin sesini duyarsa teşekkür ederiz, şimdiden sağ olsunlar.”
Bölgede yıllardır site sorumlusu olarak yaşayan Basri Büdüş ise, 20 seneden buyana bu bölgede bulunduğunu ve kazanın yaşanmadığı bir günün bulunmadığını ifade etti. Basri Büdüş şunları söyledi: “bazıları ağır yaralı, bazıları ise canını vererek gidiyorlar. Buradaki yaya geçidine yapılmasını istediğimiz, şayet yaparlarsa ya alt geçit ya da üst geçit. Üst geçit olursa asansörlü olarak isteriz.yaşlılar imkanı yok merdivenden çıkıp karşıya geçip gidemiyor.”
 
Editör: TE Bilişim