Eskişehir’de tekme atarak komşusunun ölümüne neden olduğu gerekçesiyle tutuklanan sanık, şahsın kalp krizinden öldüğünün anlaşılması üzerine tahliye edildi.
İstiklal Mahallesi Şair Fuzuli Caddesi’nde 7 Ekim’de meydana gelen olayda, kuaförlük yapan K.G., boşanmak için mahkemelik olan eşi B.G.’yi evlerinin yakınında komşusu Vedat Körpe ile yürürken gördü. K.G., komşusu Vedat Körpe ile tartıştı. Kavgaya dönüşen olayda K.G., Vedat Körpe’nin göğsüne tekmeyle vurdu. Yere yığılıp kalan Vedat Körpe kaldırdığı hastanede hayatını kaybetti.
Olayın ardından gözaltına alınan K.G., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sanığın yargılanmasına Eskişehir 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Yapılan ilk duruşmaya sanık, mağdur yakınları ve avukatlar hazır bulundu.
Sanık avukatı, Adli Tıp Kurumu’ndan gelen rapora göre Vedat Körpe’nin darp sonucu değil, kalp krizinden öldüğünün belirlendiğini belirterek müvekkilinin tahliyesini istedi.
"’SENİ İLGİLENDİRMEZ’ DEYİNCE TARTIŞTIK"
Duruşmada konuşan sanık K.G. olayda suçsuz olduğunu ifade etti.
Eşi ile aralarında geçimsizlikten dolayı boşanma davasının olduğunu belirten K.G.,
“Olay günü Vedat Körpe ile eşimi birlikte yürürken gördüm. Eşimin yanında ne işi olduğunu sordum. Bana ’seni ilgilendirmez’ diye karşılık verdi. Kısa süre aramızda bir arbede yaşandı. Bu sırada ben yere düştüm. O da üzerime çıktı. Vatandaşlar bizi ayırdı. Ben olay yerinden ayrıldım. Sonrasında öldüğünü öğrendim" dedi.
Duruşmada tanık olarak dinlenen sanığın eşi B.G., ise, ölen Vedat ile arasında duygusal bir ilişkinin bulunmadığını belirtti.
Mahkeme heyeti Vedat Körpe’nin kalp krizi sonucunda öldüğüne dair gelen raporu dikkate alarak sanık K.G.’in tahliye edilmesine karar verdi.
Heyet, duruşmayı tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe erteledi.
Editör: TE Bilişim