Eskişehir’de bir apartmanın çatısına kurulan baz istasyonuna tepki gösteren mahalle sakinleri, komşularının evini bastı. Baz istasyonu kurduran vatandaş, komşuların yanında yetkililer arayarak, istasyon kaldırılmasını istedi.
Emek mahallesi Anayurt sokak üzerinde bulunan 3 katlı bir apartmanın çatısına baz istasyonu kuruldu. Kurulan baz istasyonu ardından baca şeklinde saklandı. Evin çatısına baz istasyonun kurulduğunu öğrenen mahalle sakinleri duruma tepki göstererek, yetkililere şikayette bulundu. Bunun üzerine baz istasyonu yetkililer tarafından mühürlendi. İstasyonun mühürlenmesi de mahalle sakinlerinin sinirlerinin geçmesine yetmedi. Sabah saatlerinde evin önünde toplanan yaklaşık 20 mahalle sakini, baz istasyonun olduğu evin önüne geldi. Ev sahibinin aşağıya inmesini isteyen mahalle sakinleri, yoksa içeri gireceklerini söyledi. Ardından ev sahibi aşağıya inerek, baz istasyonu yetkililerini aradı. Baz istasyonunun kaldırılmasını isteyen ev sahibi, durumdan komşularının da rahatsız olduğunu söyledi. Komşularına karşı kendini savunan adam, baz istasyonun zararsız olduğunu iddia etti.
Baz istasyonuna karşı tepkili olan mahalle sakinlerinden Şenay Kaya, “Ben hamileyim. Ben çocuğumu doğurmadan toprağa mı vereyim? İnsanların sağlığını hiç mi düşünmüyorlar? Her şey para mı bu dünyada? Parayı alalım gerisi ne olursa olsun düşüncesi var. Bu halkın sonu ne olacak. Bu kanser olduktan sonra götürüp gömelim. Her şey para demek değildir. Dört kuruş için getirmiş buraya baz istasyonu dikmiş. Değer mi bu kadar insanın vebaline girmeye” dedi.
Bir diğer mahalle sakini Esma Özdemir ise, “Buraya baz istasyonu kurmuş. Bizim çocuklarımıza zararı olur. Ama bize ‘zararı yok’ diyor. O parayı alacak da biz de çilesini mi çekeceğiz? Biz kesinlikle istemiyoruz. Kaldırılmasını istiyoruz” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim