Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, bir bölümüne jandarmanın da katıldığı son bir hafta içinde alınan tedbirler, yapılan yol uygulamaları ve kontrollerle ilgili bir açıklama yaptı.

Kentin giriş istikametlerinde Ankara, Bursa, Kütahya ve Seyitgazi yolları üzerinde görev yapan uygulama noktalarında yapılan GBT sorgularında; 4 bin 932 şahıs ve bin 768 araç sorgulamaya tabi tutuldu, çeşitli suçlardan aranan ya da hakkında yakalama müzekkeresi bulunan 3 aranan şahıs yakalandı. 18 otoya 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun ilgili madde hükümleri ya da haklarında bulunan haciz kararları nedeni ile yasal işlem yapıldı.

Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Odunpazarı ve Tepebaşı ilçe müdürlükleri, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri ile ortaklaşa yapılan 13 uygulama ve kontrollerde ise; 199 şahıs ve 122 araç sorgulamaya tabi tutuldu, 1 bakaya şahsa gerekli tebliğ yapılarak 10 otoya yasal işlem yapıldı.

Jandarma ve polis ekipleri müşterek olarak yapılan uygulama ve kontrollerde de 61 şahıs ve 37 araç sorgulandı.

Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü ekiplerinin müdahale ettikleri 720 olayda bin 99 şahıs ve 323 araç sorgulamaya tabi tutuldu. Kontrollerde 1 aranan şahıs, 1 bıçakla yaralama olayı şüphelisi yakalandı ve 5 bakaya şahsa gerekli tebliğ yapıldı.

Editör: TE Bilişim