ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir’de, dernek binası görünümü adı altında tombala ile kumar oynatılan yere düzenlenen polis baskınındada, 39 kişiye para cezası kesilirken, dernek yetkilisi ve ortağı olduğunu belirten 2 şahıs hakkında da adli işlem yapıldı. 
Yapılan açıklamaya göre göre; Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde, Cumhuriye mahallesinde bulunan bir dernekte tombala oynadığı tespit edildi. Belirlenen yerde düzenlenen baskın ve arama sonucu, tombala oynayan 39 şahsa kumar oynamaktan idari para cezası uygulanırken, dernek yetkilisi ve ortağı olduğunu belirten 2 şahsa ise kumar oynamak için yer temin etme suçundan adli işlem yapıldı. Şahısların yapılan GBT kontrollerinde aranan şahıslardan olmadıkları tespit edildi.
SAHTE DERNEK BİNASI
Girişinde dernek tabelası bulunan bahse konu yerin yapılan incelemede dernek olmadığı, bahse konu derneğin Cumhuriye Mahallesinde başka bir adreste faaliyet gösterdiği tespit edildi. Açıklamada, dernekle ilgisi olmayan ve ruhsatsız olarak işletilen bahse konu yer ile ilgili olarak Tepebaşı Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bilgi verildiği belirtildi. 
Binada ele geçirilen tombala makinası, tombala makinasının üzerine monte edilmiş ve çıkan topu gösteren bir adet kamera , kamera görüntüsünün izletildiği 3 adet LCD televizyon, 31 adet tombala kartı ve çok sayıda tombala puluna el konuldu.

Editör: TE Bilişim