HABER : AYDIN SARIOĞLU - KADİR ÇETİN - SELİM KUŞCU 
KAMERA : AYDIN SARIOĞLU - KADİR ÇETİN - SELİM KUŞCU 
ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir’de şizofren hastası olduğu öğrenilen emekli doktorun rehin aldığı annesi, yapılan operasyonla kurtuldu. 
Deliklitaş mahallesi Kutlu sokak içerisinde bulunan bir apartmanın 7’inci katında oturan ve şizofren hastası olduğu belirtilen emekli doktor H.M.S. (50), yanında yaşadığı annesi A.S'yi bıçak zoruyla 2 gün önce rehin aldı. Anne evde bulunan telefon ile durumu apartmanın kapıcısı İhsan Göksu’ya bildirdi. Göksu, ilk önce H.M.S.’in doktoruna ulaştı. Doktor, hastanede boş yer olmadığını ifade ederek, ancak bugün yatış yapabileceğini söyledi.

Bunun üzerine kapıyı açması için ikna çabalarında başarısız olan kapıcı ve apartman sakinleri durumu bugün polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine kısa sürede polis, itfaiye ve sağlık ekipleri geldi. Polis ekipleri ve sağlık çalışanlarının dakikalarca ikna çabaları sonuçsuz kalınca kapıyı itfaiye ekipleri kırdı. İçeri giren polis ekipleri H.M.S.’yi etkisiz hale getirerek sağlık ekiplerine teslim etti. Öte yandan oğlu tarafından rehin alınan ve korkan annenin bir polis memurunun elinden sıkı sıkı tuttuğu görüldü. Anne, polis aracıyla sağlık kontrolleri için hastaneye götürüldü. Sağlık ekipleri tarafından ambulansa bindirildiği sırada H.M.S.’in annesini çağırarak yanında olmasını istemesi ise dikkat çekerken, şizofren hastası emekli doktorun tedavisinin hastanede devam edeceği öğrenildi.

“ANNESİ BENİ ARAYARAK YARDIM İSTEDİ
Konuyla ilgili konuşan kapıcı İhsan Göksu, daha öncede benzer olayları yaşadıklarını söyledi. Annenin iki gün önce kendisini aradığını ifade eden Göksu, “Bana, olunun kendisini kapıya kilitlediğini söyledi. Ben de dün doktorunu aradım. Bana dün için hastanede yer olmadığını, bugün boşalacağını söyledi. Bugün sabah arayarak yerin boşaldığını söyledi. Annesine kapıyı açtırmıyor. Ben de çok uğraştım kapıyı açmıyor ve elinde bıçak var. Daha önce de dışarıya camdan çok sayıda eşya attı. Attıkları eşyalar yüzünden bir çok araç zarar gördü, komşuların camları kırıldı” dedi.
“YILIN 50 GÜNÜ AYNI SIKINTIYI YAŞIYORUZ”
Yılın yaklaşık 50 günü aynı sıkıntıyı yaşadıklarını ifade eden komşu Hüseyin Özkütük ise, “Burada yaptıklarından dolayı yılın 50 günü apartman içi ve dışındaki komşulara zarar veriyor. Camdan attığı cisimle karşıda oturan 3 komşunun camını kırdı. Bazı dükkan sahiplerine bıçakla saldırdı. Apartman yönetimi tarafından alınan karar ile aile mahkemeye verildi. H.M.S.’in bakım evine yatırılması ya da ailenin evi tahliye etmesine yönelik. Ancak anlamadığımız bir şekilde mahkeme 3 yıldır devam ediyor. Herhalde birisinin ölmesi bekleniyor. Yaşanmış bu tür hadiselerde var. Ben karşı komşusuyum. Hanımım bir yere çıkmaya korkuyor. Kapıcıyı çağırarak apartmandan çıkabiliyor. Böyle bir yaşayış içindeyiz” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim