MEHMET SIDDIK YEŞİLIRMAK 
ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir'de kendilerine savcı ve polis süsü vererek vatandaşları dolandıran ve polis tarafından yakalandıktan sonra adli makamlara sevk edilen şüphelilerden biri tutuklanırken, diğeri ile adli kontrol şartı ise serbest bırakıldı.
Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 20 Ağustos 2015 tarihinde kendilerini polis ve savcı olarak tanıtmak suretiyle K.K. (61) isimli müştekiyi telefonda yönlendirerek bankadan 95 bin TL. kredi çektirerek dolandıran ve yine 31 Ağustos 2015 günü Akarbaşı Mahallesinde H.Ç. (72) isimli şahsa kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak 5 bin 55 TL'sini dolandıran şüpheli şahıslar A.T. (19) ve M.K. (27), Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine bağlı özel ekiplerce yapılan çalışmalar neticesinde suçüstü yakalandı. Vatandaşlardan dolandırdıkları paraların şüphelilerden alınarak gerçek sahiplerine teslim edildiği belirtilen açıklamada, şüphelilerin Nitelikli Dolandırıcılık suçundan Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildiği belirtildi. Yargılanan şüphelilerden A.T. tutuklanırken, M.K. ise adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
CİDDİ MADDİ KAYIP VE PSİKOLOJİK ÇÖKÜNTÜ
Açıklamada, son günlerde kendisini polis, savcı gibi kamu görevlisi olarak tanıtan kişilerin telefonla arayarak vatandaşlara 'kimlik bilgileriniz terör örgütünün eline geçmiş, bankada bulunan paranızı sahte belgeler ile çekecekler, şahısları takip ediyoruz, kuyumcu soyulmuş, kimlik bilgileriniz bırakılmış' şeklinde heyecan ve korku oluşturmaya çalıştığı belirtilerek, "Bu suretle kandırarak para havalesi yaptırmak veya evde, bankada bulunan para ve altınlarını poşete koydurarak ikametlerine gelen şüpheli şahıslara vermesi ya da şüphelilerin yönlendirmesi sonucu cadde veya sokaklarda bulunan kuytu yerlere para bıraktırmak suretiyle dolandırılma olaylarında meydana gelen artış üzerine ilimiz genelinde Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro bünyesinde dolandırıcılık konusunda uzman özel ekipler oluşturularak vatandaşlarımızın mağdur olmaması amacıyla gerekli çalışmalara başlanmıştır. Bu suçları engelleme amaçlı billboard, otobüs durakları gibi yerlere asılan uyarı yazıları, dağıtılan broşürler, tanıtım filmleri ve canlı yayınlar, hutbe vb. vatandaşlarımızın toplu olarak bulunduğu yerlerde yapılan uyarılara rağmen halkımız dolandırılmaya devam etmekte olup ciddi şekilde maddi kayıp ve psikolojik çöküntü yaşamaktır" denildi.
Editör: TE Bilişim