ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kendilerine “savcı ve polis” süsü vererek vatandaşları dolandırmaya çalışan 3 kişiyi suçüstü yakaladı. 
Dün öğlen saatlerinde Yunus Emre Caddesi üzerinde devriye görevi yapan Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine bağlı Güven Timleri Büro Amirliği ekipleri, M.K. (27) isimli şahsın sürekli telefonla konuştuğunu gözleyerek durumundan şüphelenip takibe başladı. Ekipler, açık kimlikleri sonradan tespit edilen şüpheliler M.C.T. (26) ve M.G. (24) isimli şahıslar ile buluştuktan sonra ayrılan şüpheli M.K.'yi, Kuyumcular Çarşısındaki bir iş yerinden 3 adet bilezik, 1 adet altın zincir, 2 adet taşlı bayan yüzük ve 3 adet çeyrek altını bozdurmak istediği esnada yakaladı. Sürdürülen takip sonucu, bir banka şubesinde Antalya’da ikamet eden A.K.R. (65)’den hesabına 40 bin TL para havalesi yapan M.C.T. de burada yakalandı. Yine başka bir bankanın Eskişehir şubesi önünde sürekli telefonla konuşan ve çevreyi gözetleyen, sık sık banka görevlilerine “hesabıma para yatacaktı, yattı mı” şeklinde sorular soran üçüncü şüpheli M.G. isimli şahıs banka içerisinde yakalandı.
Antalya ilinde yaşayan mağdur ve şikayetçi A.K.R. ile ilgili yapılan araştırmalarda, polis merkezlerine konu ile ilgili herhangi bir müracaatının olmadığı belirlendi. Aynı gün Asayiş Şube Müdürlüğüne ait telefondan aranarak konuyla ilgili bilgi verilen dolandırıldığı anlatılan vatandaşın, en yakın Polis Merkezi Amirliğine giderek suç duyurusunda bulunması sağlandı.
Şüpheli M.K.'nin üzerinden çıkan 3 adet bilezik, 1 adet altın zincir, 2 adet taşlı bayan yüzük ve 3 adet çeyrek altının, İzmir'de dolandırıcılık sureti ile çalındığı belirlenerek muhafaza altına alındı. 
Şüpheliler M.C.T. (26), M.G. (24) ve M.K. (27) isimli şahıslar bugün sabah saatlerinde adli makamlara sevk edildiler.
Editör: TE Bilişim