Eskişehir’de boşanma davaları süren eşini kuaför dükkanında ve sokak ortasında bıçakla yaralayarak ölümüne neden olan koca müebbet hapis cezasıyla cezalandırıldı.
Eskişehir’de 23 Haziran 2014’de bir kuaför dükkanında oturduğu sırada, uzaklaştırması bulunan ve koruma altında olan Yasemin Yalçın (54), boşanma davaları süren kocası Tuncay Y. tarafından bıçaklanmaya başlamış, kuaför dükkanı sonrasında Tuncay Y. eşini sokak ortasında defalarca bıçak darbeleri ile yaralamıştı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alınan Yasemin Yalçın, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.
Olay sonrasında gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Tuncay Y.’in yargılanmasına 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Duruşmada tutuklu sanık Tuncay Y.’in yanı sıra, hayatını kaybeden Yasemin Yalçın’ın yakınları hazır bulundu. Hakim karşısında ifade veren Tuncay Y., psikolojisinin bozuk olduğunu savundu. Olay öncesi çocuğunu göremediğini belirten sanık Tuncay Y., “Ben karımı görmeye gittim. 6 aydır çocuğumu görmüyordum. Kendisine medeni insan gibi konuşmak istediğimi söyledim. Yüzüme iki kez tükürdü ve küfür etti. Psikolojim bozuk olduğu için kendimi kaybettim. Daha sonra bıçağı çıkartıp salladım” dedi.
Koruma kararı bulunan Yasemin Yalçın ile evden uzaklaştırılan Tuncay Y. arasında olaydan bir gün önce gerginlik yaşandığı, bu gerginlik sonrasında Yasemin Yalçın’ın polis ekiplerini çağırdığı orta çıktı. Aynı zamanda polis ekipleri Tuncay Y. ile konuştuğu ve Yasemin Yalçın’ın evine gönderildiği ileri sürüldü. Bir iddia edilen olay ise, olaydan bir gün önce Yasemin Yalçın ile tartışmadan önce Tuncay Y.’in evine giderek, Yasemin Yalçın’ın eşyalarını dağıttığı ve evde beslediği kedinin ayağını kurduğu belirtildi.
İlk duruşma sonrasında kararını açıklayan mahkeme heyeti, Tuncay Y.’yi, ‘Yakın Akrabayı Öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.
Mahkeme sonrasında Kadın Cinayetlerini Durdurma Platformuna bağlı üyeler Adliye Sarayı önünde eylem yaptı. Gruba destek veren Yasemin Yalçın’ın avukatı Tuğçe Ayaz, olayı engellemek amacıyla iki kez koruma kararı aldıklarını ifade ederek, “Yasemin hanım boşanma davası için bize geldiğinde çaresiz ve umutsuzdu. Ona yapabileceğimiz şeyleri söyledik ve koruma kararı aldırdık. Buna rağmen karşı tarafından tehdit etme durumları devam etti. Bugün verilen karar umarım örnek olur” dedi.
(İHA)
Editör: TE Bilişim