AYDIN SARIOĞLU 
ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir’de kardeşiyle ilişkiye girdiği iddiasıyla bir kişiyi tabanca vurarak ölümüne neden olduğu iddia edilen sanığın yargılanmasına devam edildi.
21 Ekim 2014 tarihinde Orhangazi Mahallesi İkizdere Sokak'ta meydana gelen olayda, Umut B.'nin daha önce ilişkisi olan Zehra U.'nun evine gittiği, evli olan Zehra U.'nun ilişkilerinin bittiğini, bir daha birlikte olamayacağını söylemesi üzerine Zehra U. ile zorla birlikte olmak istediği iddia edilmişti. Bu sırada Zehra U.'nun eşi E.U. ile kardeşi İ.U. ve kendi erkek kardeşi A.O.C.'nin eve geldiği, Zehra U. ve A.O.C.'nin evin yatak odasındaki karyolanın altına saklanan Umut B.’yi bulup dövdükleri, ardından ise A.O.C.’nin Umut B.’yi av tüfeğiyle ateş ederek karnından yaraladığı ileri sürülmüştü. Yaralı Umut B. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmış, ancak hastanede hayatını kaybetmişti.
Sanıkların ‘Tasarlayarak Kasten Adam Öldürmek’ suçundan yargılanmasına 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmada tutuklu ve tutuksuz sanıkların yanı sıra avukatlar da hazır bulundu. Duruşmada mahkeme heyeti tutuklu sanık A.O.C.’nin cezaevindeki telefon konuşmasının çözümünü okudu.
Mütalaa veren savcı, tutuklu sanık A.O.C., ablası Zehra U. ve Zehra U.'nun eşi Ergun U.'nun müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Editör: TE Bilişim