GÜLÇİN ÖZDEN 

  ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir’de sulama kanalına atlayan iki ortaokul öğrencisinden kanalda kaybolan kızın cesedine ulaşıldı. 

  Edinilen bilgiye göre, Şehit Barış Öztürk Ortaokulu'nda öğrenim gören ve ikisi de 14 yaşında olan Nuray Filiz ile E.Ç., Çamlıca Mahallesi Kanalboyu Sokak'ta bulunan Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait sulama kanalına atlayarak intihar ettikleri iddia edildi. Olayı gören vatandaşlar duruma müdahale ederek E.Ç.’yi kurtarırken, Nuray Filiz’e ulaşılamadı. E.Ç., ihbar üzerine olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, kanala atlayan Filiz için Arama Kurtarma Derneği (AKUT), NAK Arama Kurtarma ve itfaiye dalgıçlarından oluşan 6 kişilik ekip tarafından kanalda arama çalışmaları başlatıldı.

  Yaklaşık 7 saat süren arama sonucunda dalgıçlar tarafından Filiz’in cansız bedenine atladığı yerin yakınlarında ulaşıldı. Ailesi, akrabaları ve arkadaşları, genç kızın cesedinin bulunduğu yere gelerek sinir krizleri geçirdi. Sudan çıkartılan Filiz’in cesedi, otopsi yapılmak üzere, 112 Acil Servis ambulansı ile ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi morguna götürüldü. Olayla alakalı soruşturma sürüyor. 
Editör: TE Bilişim