2015 Seçimleri yaklaşırken bazı konuları hatırlatmak istedim.

Elini sıcaktan soğuğa vurmayanlar, siyasi partilerde yerini almaya başlamışlar.

 Halkın temsilcisi vekili olmak, onları yakından tanımakla olur. Sorsanız en ufak bir sorununu bilmez. Seçim gününe kadar yanlarına uğramaz. Seçim günü gelince mangalda kül bırakmaz. Siz bizim efendimiz, biz sizin adınıza vekil olacağız derler. Önce sizin karşınızda el pençe dururlar. Seçildikten sonra siz onların karşısında el pençe durursunuz.

  Hani vekiliniz olarak gitmişlerdi ya. Çoğunun telefonları değişir, değişmeyenlerin ise danışmanları vardır. Bir sorun ya da sıkıntınızdan bahsetmeye kalksanız. . Hiç işleri bitmez

 Bu yazdıklarımı hepiniz biliyorsunuz. Zaman zaman da sohbetlerimizde anlatırsınız.

 Eskişehir Millet Vekilleri diye anılırlar hepsi madem Eskişehir’in vekilleri biriniz gidip onların partisinden olmadan bir sorununuzu anlatın bakalım nasıl çözüm olacaklar. 

CHP iki vekil gönderdi Kazım Kurt ne zaman ararsanız telefonu açıktır cevap verir di. Diğer Vekilini kimse görmedi.

AKP Salih Koca ya ulaşırsınız. Ama bir zamanlar Nabi Avcı ulaşılır idi şimdi maalesef ulaşılmaz yerde. Kadın Milletvekili Ülker Can hiçbir etkinlikte göremezsiniz. Hatta görebilen bazı arkadaşlardan da iyi şeyler duymadık. Ben kendi Sivil toplum örgütlerimizi ziyaret ediyorum der.

Yani ondan da hayır çıkmadı vekâletini yaptığı halk için.

MHP’de Ruhsar Demirel Genel başkan yardımcısı oldu. Eskişehir’ e çok az zaman harcıyor. Ama onun da telefonu açıktır. Ulaşır konuşursunuz.

 

Şimdi yeniden Adaylar yerlerini almaya başlamış.

Halkın temsilcisi vekili olacaklar. Halkın yanında olması gerekirken, biz bu isimleri genel başkanlarının yanında görüyoruz

 Bazıları isminin başında bir titri var. Halktan kopuk, üst düzeylerle, resimlerde yer alanlar. Halkı uzaktan yakından tanımayanlar başroldeler. Gazetelerde boy boy resim vermekle genel başkanın yanında görünmekle seçilebilecek olduğunu düşünenler aslında haksız da sayılmazlar. Seçimlerde ismi çıkınca bizlerde bizi tanımıyor deme hakkımız olmadan onu kendimize vekil yapacağız. Asıl suçlu biziz bizleriz. Hatırlatayım dedim.