Dr. Muharrem Şenel, Eskişehir’de sevilen bir doktor, Kalp ve Damar Cerrahı… Bir kez olsun çalıştığı dönemde polikliniğe gidenler gözleri ile görmüşlerdir ilginin ve sevginin ne olduğunu.

Bir çok kalp ve damar cerrahinin bulunduğu poliklinik sırasında, Dr. Şenel’in odasının önünde uzun kuyruklar oluşurdu.  

Diğer tarafta da Şenel, demokrasi, insan hakları, emek ve sağlık hakları konusunda mücadele eden bir kimliği ile bilinir. Tabi bir de CHP’li  olması ile….

Yapılan haksızlıklara(bireysel haksızlıktan daha çok partisine ve parti için çalışanlara karşı) tepki amacıyla partisinden istifa ederek bağımsız milletvekili  adayı oldu.  Gazetecilerle bir araya geldi; Şenel’in söyledikleri aslında uzun süredir önce DSP sonra CHP içinde söylenenlerdi. Hani partililerin kendi aralarında konuşmaları bu kez CHP içinde örgüt anlamında güçlü olan birisinin dillendirilmesi ile ‘vücut’ haline geldi.

Aslında bu söylenenleri bir çok gazete köşelerinde dillendirilmişti.

Daha önce de bir çok kez değinmiştim, anlatmaya çalışmıştık, sakalımıza rağmen anlatamadık…

                          **

Şenel neler söyledi:

“Tabandan korkan, sihirli gücün yine karabasan gibi ortaya çıktı ve parti emekçilerinin ön seçim hayallerini ortadan kaldırdı.”

 “Anadolu yıldızı gibi parladığı söylenen Eskişehir kişisel ihtiras ve kinin kurbanı olmuştur”

“Merkez yoklamanın ‘tehdit ve şantajla’  genel merkeze kabul ettirilmiş…”

“Seçilebilir sıradan ne tabandan ne de örgütün desteklediği bir kişi var. Üstüne üstlük tek seçici sihirli güç tabanla alay ediyor, dalga geçiyordu. Birinin bu gidişe dur demesi hesap sorması gerekiyordu. Genetik olarak Haksızlığa hukuksuzluğa Baskıya zulme karşı biri olarak yeter artık diyerek her şeyin sebebi yerel güce başkaldırdım.”

“Amacım buradaki diktaya, faşizme baş kaldırmak. Emek en yüce değerdir. Emekle bu kadar alay edilmez. İnsan boğazına  kadar tepilmez, insan kusar. Bu gidişata dur demek gerekiyordu. Kendim zarar görebilirim ama benden sonrakilerin önünü açacağımıza inanıyorum."

                              **

Şenel’in bu sözlerinden sonra hemen başlayacaklar:

“Ya bu davranış, sözler partiye zarar veriyor”

Benim yanıtım da hazır:

“Yıllardır DP zamanında ‘Bu kış komünizm gelecek’ diye vatandaşı sağ partilere oy verdirdiler. Yıllar geçti, onlarca kış geçti komünizm gelmedi ama, sağ partiler hep kazandı. Yıllar geçti, şimdi de bu söylemi özellikle yerel seçimlerde söylediler. ‘Hocaya oy vermezseniz AKP gelir’ deyişinin farkını varsa siz söyleyin… ”

Partiye zarar vermek..

Şimdi buna bakmak gerekir.

Belediye başkanı olduğu partinin ismini söylemekten çekinen, parti programı için, partisi için çalışmayan, ve genel seçimlerde partisine oy anlamında bir kazanım (1 milletvekili arttırabildi mi) sağlamayan kişinin ‘partiye ne kazandırdı’ sorusunu yanıtlasınlar.

Bir de ‘partiler üstü’ davranış ile ve partiye müdahale ile partiye yarar değil zarar verir. Yani 1 milletvekili kazandırmak yerine elde var olan milletvekillerinden birisini kaybetmesine neden olabilir.

Şimdi, CHP’liler üçüncü milletvekili kazanma yerine ikinci milletvekili elimizden kaçmasın telaşı içindeler.

Eskişehir’de Halkların Demokratik Partisi’nin yükselişini artık herkes kabul ediyor. Eğer MHP’de liste sıkıntısı olmasaydı rahatça ikinci milletvekili alma şansı yüksek. Şenel’in bağımız aday olması CHP’ye gidecek oyların kayacağı kesin.

Şimdi burada CHP’liler Muharrem Şenel’e kızmasınlar.

Kızacak yanları yok…

Partili gibi davranmayan, sessiz kalan, haksızlıklar karşısında ‘aman AKP’ye yarar’ düşüncesiyle daha önce yaptığı gibi davrananlar CHP’ye zarar vereceklerdir.

CHP’nin burada iki milletvekili kazanması ‘başarısızlıktır’, bunu herkes bilmeli.

Hele hele ikinci milletvekilini kaybetmesinin faturasını sakın ola başkalarına yüklemeyin.