Geçtiğimiz günlerde taban adına CHP İl Kadın Kolları’na bir kahvaltı düzenlenmişti. Bu kahvaltıda taban adına konuşan CHP üyesi Muhsin Dilbaz, Kadın Kollarının özverili çalışmaları nedeniyle teşekkür etti.

Bu haber gazetelerde çıkınca, sorup sormadan veya birilerinin akıl dürtmeleriyle yorumlar yapıldı.

Hatta, bu kahvaltının mesajını ‘Biz seçim çalışmasına katılmayacağız’ anlamına geldiği şeklinde vurgulandı. Kahvaltıya katılmadan, konuşmaları dinlemeden ve sohbetlere katılmadan bu kanıya vermek i ‘kendisinin’ görüşlerinin olmadığını anlamına geliyor benim açısından.

CHP tabanı ile iletişimde bulunulsaydı bir çok şeyleri öğrenebilirlerdi.

Örneğin, CHP İl yönetiminin adeta CHP İl kadın kollarını ‘yok’ saydığını öğrenebilirdi.

Yok sayma ne olabilir.

Birkaç örnek vereyim.

CHP İl Binasını biliyorsunuz.

Yani 3 katlı bina tamamen CHP’ye ait. CHP İl Kadın Kollarının bulunduğu katta kaloriferin 1 ayı aşkın yanmadığını, yani diğer katlar sıcacık, ama kadınlar paltolarda oturdu.

CHP İl yöneticileri, Eskişehir’de birinci, ülke genelinde de iktidar olmak istiyor…

Ama bu yöneticiler, Seçim koordinasyon kurulu içine İl Kadın kollarını almıyor. Yani, seçim çalışmaları hakkında bilgi verilmediği, çağrılmadığı,…

Örneğin, CHP Genel Merkez tarafından Eskişehir örgütüne gönderilen ödenekte İl Kadın Kolları’na düşen payın verilmediği,….

İl Kadın Kollarının seçim çalışmaları için isteklerine (örneğin araç gibi) verilmediği,…

Şimdi düşünün, CHP’nin ilk sıradaki milletvekili adayı ve Parti Meclisi üyesi kadın.

İl Kadın Kolları’nın ‘yok’ sayma hangi anlamına gelir?

İl Kadın Kolları’na neden ‘ayrık otu’ gibi davranılır?

Biliyorsunuz, İl Kadın Kolları yönetiminde yeralan kadınların büyük bir bölümü, CHP Genel Kadın Kolları ve Kılıçdaroğlu tarafından çalışmalarında dolayı ‘teşekkür’ sertifikası verdiğini biliyor musunuz?

Hatırlarsanız bu kadınların çoğunluğu, yaklaşık 2 yıl önce ‘ortada seçim, meçim’ yokken, mahallerde, köylerde, ilçelerde ve kışın ağır şartlarında kapı kapı gezerek CHP’yi anlatmaya çalışmışlardı. Bu çalışmalar nedeniyle genel merkez tarafından ‘teşekkür’ edilmişti.

Şimdi CHP İl Başkanı bu davranış biçimini umarım bize anlatır da bizde köşemizde yazarız.

Sonra, gerekirse bizde ‘kendi’ kanımızı her zaman olduğu gibi kağıda dökeriz…