CHP de kadınlar Matematik biliyorlar. Demokratik hakları olan aday adayı olacaklar ama daha sıralama belli olmadan birinci sırada kendini görenler, Kadınların, yolunu kesti. Hep merak etmişimdir. Seçim bürolarını hemen açanlar, halkın Demokrasi inancını zedelediklerini göremezler mi? Partilerin seçim süreci içinde yerleri belli olduktan sonra açsalar daha akılcı olacaktır. Ama bu davranışlarıyla parti içi demokrasiyi yok sayıyorlar.

Demokrasi ileri ülkelerde artık konuşulmuyor. Daha da ileri düşünceler tartışılıyor.  Bizde ise Herkesin ağzında bir demokrasi söylemi var hatta yetmiyor demokrat davranacağım diye söz veriyor ama daha baştan yaptıkları ile çelişiyor.

Şimdi sıralamalar belli olacak herkes istese de istemese de oy verecek. Ne garip bir durum değil mi? Hiç kimsenin fikri alınmadan hatta parti emekçileri yok sayılarak, yetmedi sağlıksız gördükleri insanlardan oy isteyecekler.

400 Milletvekili isteyen bir Cumhurbaşkanı var. Varda Eskiden Cumhurbaşkanı herkesin Cumhurbaşkanı olurdu. Şimdi çok ilginç AKP nin Cumhurbaşkanı gibi davranıyor çok üzüntü verici bir durum. Hal böyle olunca AKP de herkes aday oldu. Milletvekili seçilecek ama neredeyse vekâlet verecek insan kalmadı. Çünkü, herkes aday.

Her şey bitarafa bugün Soma da ölen işçilerin eşlerinin haykırışı ne ifade ediyor düşünmek lazım. Kadınlar acıyla haykırıyor ama konuşmacı susmadan devam ediyor. Sanki oradaki çığlık haksız bir çığlıkmış gibi. Bu seçimde Öldürülen kadınları, somada ölen işçileri ve gezi de ölen gençleri düşünerek oy vermek lazım.

Hastaneler de para vermeden muayene olamayan insanları, Eğitim ne hale geldi, Yetmedi hukuk ne durumda, bunları bir kez gözden geçirin. Seçtiğimiz vekiller bu durumu düzeltecekler mi sorun soruşturun ulaşabilirseniz.. Şimdiden, Seçilecek gibi görülenlerin etrafı sarılmış durumda.