Eskişehir'de yıllardır kangren haline gelmiş sorunlar...

Dillerden düşmeyen projeler...

Vay benim şansız şehrim...

Eskişehir kırsın artık şu kabuğunu da çalışanı, işçisi, işsizi, emeklisi, öğrencisinin yüzü daha çok gülsün..

Türkiye'deki iktidarla, Eskişehir'deki iktidarın farklı olması nedeniyle de sorunlar çözülemiyor, büyük projeler gelişemiyor.

Bu durumun rekabeti sağlaması nedeniyle de iyi işler olmadı değil.

Hem rekabet, hem de birliktelik olsa işte o zaman kim tutar seni...

Gelelim bekleyen sorunlara...

HAT BOYU ÇİLE YOLU

*Hızlı trenin hat boyunda yer altına alınma çalışmalarında sona yaklaşıldı ancak, bu kez de üstü kapatılan alanda proje takıldı kaldı.  Trenlerin yer altından geçebilmesi için başlatılan proje yılar sonra zar zor tamamlandı. Son dönemde de yer üstü ne olacak. Tartışması yaşanıyor. Son aşamada müteahhit kaçtı.  İlk açıklanan proje ile şimdiki arasında dağlar kadar fark var. Beton yığını bir proje var şu anda...

Büyükşehir buranın yeşil ağırlıklı bir bulvar olmasını istiyor. Bir dokuz yıl daha bekleyecek miyiz peki? Bence büyük güzel sosyal donatıları olan, yeşil ağırlıklı bir bulvar olsa iki tarafın da istediği olur. Hem de trafik rahatlar.

KIZILİNLER

Termal tesisin merkezi olması beklenen Kızılinler'de son durum. Sıcak suyun bulunduğu kuyuların başındaki musluklardan öteye gidilmedi desek yanlış olmaz. Projeler yapıldı, bir ilerleme kaydedildi ama ben sonuca bakarım...

Burası için kimsenin aklında yokken zamanın Özel İdaresi'nin kırık dökük araçları ile kuyu kazdırıp sıcak suyu çıkartan eski Vali Kadir Çalışıcı'nın emeğini bir kenara bırakamayız.

Su bulunduktan sonraki aşamada adeta projeyi üstlenme yarışı yaşandı. Farklı partilerde olan Odunpazarı ile Tepebaşı kendi bölgelerinde farklı imar planları hazırladı. Bakanlığa sunuldu. Planlarda bir bütünlük olmadığı için yarım yamalak oldu. Şimdi top bakanlıkta ama bir çalışma yok.

  Yatırımcı gelmiyor. Kısır çekişmeler yine kente zarar verdi.

*Yıllardır bitirilemeyen Sazova'daki kültür merkezi. Şimdilerde Tepebaşı Belediyesi üstlendi ancak belediye de ödenek sıkıntısı yaşayınca proje yine beklemeye aldı.

*Çevre yolunda bitirilmeyi bekleyen eksik alanlar...

*Eskişehir'in geleceğine şekil verecek 1/25 binlik imar planları ise son günlerin tartışma konusu. Diğer gelişmiş iller yıllar önceden bu sorunu çözdü. Bizde ise; kısır çekişme halâ sürüyor.

*Küme düşme yolunda emin adımlarla ilerleyen Eskişehirspor! Kulüp için acil ve kalıcı gelir kaynakları yaratılmalı.  Amatör futbol takımları desteklenerek Eskişehirspor'a yeni yetenekler kazandırmanın önü açılmalı.

*Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki AK Parti CHP çekişmesine bir an önce son verilmeli.

*Ya Gündoğdu Mahallesi...Şanssız insanların yaşadığı mahalle...

Çevre yolu nedeniyle bir girişin kapanması ile adeta  hapishaneye dönüşen mahalle...

Bu yetmiyormuş gibi bir de  kentsel dönüşüm derdi çıktı.

*Küçük sanayi sitesi, EMKO  acilen kentsel dönüşüm bekleyen bölgeler...

*Büyük bir fabrika yatırımı için çalışılmalı...

Bu sorunları çözümüne katkı sağlayacaklar  kimler, yazmama gerek var mı? Olsun yine de yazalım...

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna,  milletvekilleri, belediye başkanları, üniversiteler, ESO, ETO  ve borsa...