Bizler toplumun içinde ve toplumun ne istediğini yakından gören duyan izleyenler olarak, tarafsız tavrımızla son yazımda yazmam gerekenleri yazdım.

Şimdi de seçim sürecinde yapılanları yazmak lazım..

CHP içinde var olan bir türlü uzlaşmayanlar seçim sürecin de de kendilerini gündeme taşıdılar.

 Partide olmayanlar, seçim süresi  içinde sözlerini hatta kızgınlıklarını, hatalarını söylemekten çekinirken, seçilmiş bazı isimler CHP içinde sürekli kargaşa yaratmak isteyerek, gündem oluşturmak istediler. Hele bazı isimler var ki hak etmediği yerlerde ona görev verildi. Daha sonra sanırım tutarsızlıkları görüldü görev verilmedi..Ama o; nasıl gündeme gelirim diye her ortamı alışmış olduğu gerginlikle karıştırmak istedi. Yine seçilmiş bazı isimler var seçim arifesinde basın açıklaması yapacağım diye tutturuyor. Bunlar partili oluyor .Anlaşılır gibi değil..

Bu seçimde dikkatimi çeken bir durumda herkes partisine oy verdi. Daha önce, Cumhurbaşkanlığında birleşen oylar, genel seçimde partilerine döndüler ..

 3.belediye başkanının ve ekibinin samimi gayretleriyle CHP üç olmuştur. Eğer CHP kendi içinde barışı sağlamış olsaydı bu sayıyı abartmıyorum 4- de 5- olurdu. İlk defa 6 aday gece gündüz çalıştılar. Seçilmiş olan üç adayın dışında, Erman Gölet,Metin Tomsuk, Erdal Çakıcıer  CHPye oy verecek olanları heyecanlandırmış, gece gündüz çalışmışlardır.

AKP kendi tabanını küstürmüş 2 yi kabul etmiş  şekilde çalıştılar .Hiç olmazsa iki dediklerini seçim öncesi duyduk. MHP ta başından beri oda diğerlerine benzeyen bir tavır sergiledi. Örgüt isteklerini dikkate almadı.

 HDP Eskişehir’de  oylarını yükseltirken  Saadet partisi Fesih Bingöl ve ekibinin bilinçli ve samimi çalışmaları oylarını arttırdı..

Sonuç; Ülkemiz İlk defa demokrasiye geçti…

Toplum var ama temsiliyet yoktu. Ülkemizin yüzde ellisi KADIN ama Meclis de sayısal oranı iki elin parmakları kadardı. Oy istediğimiz azınlıklar, oy isterken kardeşimiz ama sorunlarını dile bile getirmeden emekli olan vekillerimiz oldu. Şimdi tüm farklılıkların temsil edildiği bir Meclis oldu.

Düne kadar herkes AKP nin yaptığı yanlışlara karşı çıkarken seçim sonrası her şey unutuldu… Varsa yoksa HDP gündemi oluşturuldu.

 HDP yi halk seçmedi mi?. HDP yi kim seçti?Ona verilen oylar sizlere verilseydi bu söylemleriniz ne olacaktı merak konusu. Seçilmeseydi hepiniz oradaki oyları alıp ama sorunlara hiç değinmeyecektiniz her zaman olduğu gibi oy isterken benim bacım benim kardeşim diyecektiniz

Bakın halk hepinize görev verdi. Sözler yerine gelsin diye…

Oy veren insanlar kardeşlik, barış, uzlaşarak ülkemizi yönetin diyor..Kavgadan savaştan bıktık diyor.Bizim ülkemiz, bayrağımız hepimizin kanlarıyla oluştu. Ülkemize yapılan her saldırıda birlikte öldük birlikte savunduk .birlikte dirildik..Bizleri ötekileştirenlere fırsat vermeden elele tutuşursak,kimse çalıp çırpmazsa, bu ülke hepimize yeter ..Dünyanın gözü bizim ülkemizde.Tepede olanlar.  Sizler barışın hepimiz elele verip rahat huzurlu günler görelim..Bizler yorulduk bu isteklerden gençlerimize acıyın yeter artık .Gençler bir olmaktan yana bu sesleri duyun, duyun,duyun…

Tüm seçilen vekillerimizi kutluyor yüreklerinden sevgiyi eksik etmemelerini diliyorum.