AÜHM- Eskişehir İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği tarafından yürütülen, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında olan “Spor Yetim Kalmasın” projesi Anadolu Üniversitesi Kongre Merkezi Salon Anadolu’da tanıtıldı.

 

26 Aralık Pazartesi günü tanıtılan projeye Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy, Eskişehir İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Eskişehir İl Başkanı Musa Karataş, Yunusemre Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Nihat Demir ve Eskişehirspor Teknik Direktörü Michael Skibbe katıldı.

 

108 öğrenci Anadolu’da eğitim alacak

 

"Spor Yetim Kalmasın" adlı proje kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tespit edilen yetim-öksüz ve ekonomik durumu zayıf 108 öğrenciye, Anadolu Üniversitesi’nin sağladığı salon ve eğitmen imkânları ile futbol, basketbol, hentbol, voleybol ve yüzme salonlarında eğitimler verilecek. Ayrıca Anadolu Üniversitesi’nin sağladığı eğitmenler sayesinde öğrencilere sağlıklı yaşam, spor ile yaşam ve yabancı madde kullanımının zararları ile ilgili seminerler de verilecek.

 

Etkinlikte konuşma yapan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Anadolu Üniversitesi’nin kurulduğu günden bu yana Türkiye’den ve yurt dışından dezavantajlı grupların eğitim almasına fırsat sunduğunu söyleyerek “Üniversite hocalarımızın desteği ile 108 yetim kardeşimiz üniversitemizde eğitim alacak." dedi.

 

“108 farklı ülkeden 1064 misafir öğrencimiz var”

 

Anadolu Üniversitesi'nin Türkiye'de en fazla yabancı öğrenciye sahip olan üniversite olduğunun altını çizen Prof. Dr. Gündoğan, “Şu anda iki kampüsümüzde 108 farklı ülkeden 1064 misafir öğrencimiz var. Bu iki proje de çok güzel sonuçlar verecek diye umut ediyorum." ifadelerini kullandı.

 

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın ardından konuşan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, herkesin dünyasında yetimlerin yeri olması gerektiğini ve bunun Müslümanlığın gereği olduğunu belirtti. Toplumda yaşayan bireylerin birbirine destek olması gerektiğini söyleyen Vali Tuna sözlerine şu şekilde devam etti: "İnsanî yardım bugün ülke sınırlarını aşarak dünyadaki bütün mazlumların sesi olmak için faaliyet gösteriyor. Topladığı gönüllü yardımlarla onlara destek oluyor. Bu büyük bir fedakârlık ve takdir edilecek bir davranış. Mutlaka sürdürülmesi gereken de bir davranış."

 

“İnsanlar birbirlerine destek olmalı”

 

Bu tür sosyal projelerde devletin sivil toplum örgütlerini desteklemesi gerektiğini dile getiren Vali Güngör Azim Tuna konuşmasına şu şekilde son verdi: "Bunlar toplumların kendi içerisinde halletmesi gereken çözmesi gereken meseleler. Her şeyi devletin yaptığı bir ortamda sivil toplum da gelişmez, insanların bu duyguları da körelir. Türkiye bugün ekonomik yönden eskiye göre çok daha iyi, refah seviyesi yükseliyor ama bu beraberinde birçok sorunu da getiriyor. Devlet birçok insanın ihtiyacını karşılıyor bir şekilde ama bu durum bana insanların birbirine yardım yapma oranını köreltiyor gibi geliyor."

 

“Spor Yetim Kalmasın” projesi tanıtım etkinliği, yapılan konuşmaların ardından toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

 

Burak Acar 

Editör: TE Bilişim