Anadolu Üniversitesi, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında kontenjanlarının %98,88’ini doldurarak önemli bir başarıya imza attı. Ayrıca, yabancı uyruklu öğrenci sayılarında da geçen yıla oranla yaşanan %17’lik artış ile bu yılki yabancı uyruklu öğrenci sayılarında da 910’dan 1064’e ulaşan bir yükseliş elde etti.

Anadolu Üniversitesi, her alanda olduğu gibi bu yıl da yeni öğretim yılı ile birlikte eğitim alanında elde ettiği başarılarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Anadolu Üniversitesinin, 2014-2015 eğitim-öğretim yılı itibariyle açılmış olan 5 bin 701 örgün öğrenci kontenjanının 5 bin 637’sini doldurarak %98,88’lik bir orana ulaştığı görülüyor. Açıköğretim Sistemi ile birlikte sunduğu uzaktan öğretim faaliyetleriyle Türkiye’nin lider üniversitesi olma özelliği gösteren Anadolu Üniversitesinin, Açıköğretim Sistemine kayıtlı 1 milyon 390 bin aktif öğrencisi bulunuyor. Bunun yanı sıra Anadolu Üniversitesi, sayısı 30 bin 500’e ulaşan örgün öğrencisiyle birlikte öğrenim faaliyetlerini başarıyla sürdürüyor. Anadolu Üniversitesi, 2014-2015 eğitim-öğretim yılı itibariyle yabancı uyruklu öğrenci sayılarında elde ettiği %17’lik artışla bu alanda da ön plana çıkıyor. 2013-2014 eğitim-öğretim yılı itibariyle 910 yabancı uyruklu öğrenciyi bünyesine dâhil eden Anadolu Üniversitesinin, yeni öğretim yılıyla birlikte bu sayıyı 1064’e yükselttiği görülüyor. Anadolu Üniversitesinde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenci sayılarında, Açıköğretim Sisteminde yer alan Batı Avrupa ve Azerbaycan Programları ile Erasmus+ ve Mevlana Değişim Programlarından yararlanan öğrenciler yer almıyor.

Öğrencilerin Yaklaşık %25’i İlk Tercihinde Anadolu Üniversitesini Seçti

Anadolu Üniversitesinin, 2014-2015 eğitim-öğretim yılındaki öğrenci sayılarına ilişkin olarak Anadolu Üniversitesi Eğitim-Öğretim ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Özcan şunları kaydetti: “Anadolu Üniversitesine bu yıl kayıt yaptıran öğrencilerimizin 1379’u birinci tercihle üniversitemize yerleşti. Bu da öğrencilerimizin yaklaşık %25’inin ilk tercihinde bizi seçtiğini gösteriyor. Bizi tercih ederek üniversitemize kayıt yaptırma hakkı kazanan 5 bin 637 adayın, 2 bin 117’sini Anadolu Liselerinden yabancı dil eğitimi alarak gelen öğrenciler oluşturuyor. Bu da %37,56’lık bir orana denk geliyor. Bunun dışında 1068’i resmi liselerden ve 509’u Anadolu Öğretmen Liselerinden olmak üzere toplamda %65,54’ün üzerindeki öğrenci grubunun bu üç türdeki liseden yerleştiği görülüyor. Ayrıca Anadolu Üniversitesine bu yıl ÖSYM’nin belirlemiş olduğu okul birinciliği kontenjanıyla gelen 75 öğrenci bulunuyor. Bu öğrencilerden 16’sı ilk tercihiyle üniversitemize yerleşti. Bu durum Anadolu Üniversitesi açısından büyük önem taşıyor. Üniversitemizi tercih eden öğrencilerin geldikleri illere baktığımızda ise Eskişehir dışında ilk sırada Ankara yer alıyor. Bunun dışında ikinci sırada İstanbul, üçüncü sırada Bursa ve dördüncü sırada ise İzmir bulunuyor. Bize gelen öğrencilerin %19’u Eskişehir’den, kalan %81’i ise il dışından geliyor.”.

“Anadolu Üniversitesinde Kontenjanların %98,88’i Doldu”

Anadolu Üniversitesinin, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında kontenjanlarının %98,88’inin dolduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Özcan “Kontenjanların tamamına yakınını doldurduk. Bu Anadolu Üniversitesi açısından büyük önem taşıyor. Onun dışında şu anki adıyla Erasmus+ Öğrenci Değişim Programında uzun yıllardır Anadolu Üniversitesi, Türkiye’de ilk 3’te yer alıyor. Çok sayıda öğrenci yurt dışından bize gelirken, aynı şekilde birçok öğrenci de bizden yurt dışına gidiyor. Sayılara baktığımızda ise giden öğrenci sayımızın daha fazla olduğunu görüyoruz. Bu arada Anadolu Üniversitesinde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenci sayılarına Erasmus+ Değişim Programı ile Açıköğretim Fakültesi Batı Avrupa ve Azerbaycan Programları öğrencileri dâhil değildir. Bizim şu anda kayıtlı olan 1064 yabancı uyruklu öğrencimiz bulunuyor.” dedi. 

 

Anadolu Üniversitesinden Öğrenci Odaklı Hizmet

Öğrenci odaklı hizmet anlayışıyla çalışmalarına devam eden Anadolu Üniversitesi, öğrencilerine yönelik olarak sunduğu olanaklarla yeni eğitim-öğretim yılında da bu alandaki başarısıyla ön plana çıkıyor. Yeni eğitim-öğretim yılında da öğrencilere yönelik birçok proje üzerinde çalıştıklarını belirten Prof. Dr. Adnan Özcan, yürüttükleri faaliyetler ve öğrencilere yönelik hayata geçirilen projeler hakkında şunları söyledi: “Öğrencilerimizin Anadolu Üniversitesini seçmelerindeki önemli faktörler arasında kütüphanenin şu anda 24 saat hizmet veriyor olmasını ve öğrencilerin sadece 1 TL’ye öğlen ve 1 TL’ye akşam yemeği olanağından yaralanabiliyor olmalarını sayabiliriz. Ayrıca öğrencilerimize kütüphane civarında geceleri ücretsiz olarak çorba, kahve ve çay servisi olanağı sunuyoruz. Bunların dışında Anadolu Üniversitesinin şu anda 50’nin üzerinde Öğrenci Kulübü var. Öğrenciler bu kulüpler sayesinde pek çok faaliyette bulunabiliyorlar. Öğrenci kulüplerimiz etkinlikleri kapsamında şehir dışına geziler düzenleyebiliyor, ayrıca etkinliklerine konuk davet edebiliyorlar. Bunun yanında etkinliklerde kullanılmak üzere ücretsiz salon tahsisi sağlıyoruz”.

Editör: TE Bilişim