KADİR ÇETİN

ESKİŞEHİR (İHA) - Tüm dünyada önemini arttıran sosyal medya platformları, kurumsal iletişim faaliyetlerinin ayrılmaz bir parçası haline geldi. Anadolu Üniversitesi de, son bir yıldır Sosyal Medya Koordinatörlüğü aracılığıyla bu konuya daha profesyonel bir anlayışla yaklaşıyor.

Anadolu Üniversitesi, sosyal medya platformlarındaki varlığını Sosyal Medya Koordinatörlüğü ile sürdürüyor. İletişimden Sorumlu Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Barış Kılınç’a bağlı olarak, kurumsal iletişim faaliyetlerinin yürütüldüğü Medya Merkezi bünyesinde Anadolu Üniversitesi’nin paydaşlarıyla etkileşimini daha aktif hale getirmek için 30 Ocak 2014 tarihinde kurulan koordinatörlük; Anadolu Üniversitesi’nin sosyal medya platformlarındaki hesaplarının yönetilmesi, içeriklerin hazırlanması ve yayınlanmasını sağlıyor. Bunun yanı sıra üniversiteyle ilgili İnternet ortamında yer alan içeriklerin takibi, değerlendirilmesi ve raporlanması süreçlerinin yönetimini de gerçekleştiriyor. Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Haber Merkezi Koordinatörlüğü, Gazete ve Dergi Koordinatörlüğü ile bütünleşik bir yapıyla çalışan ve Uzman Hande Kaynar’ın koordinatörlüğünü yürüttüğü birim, internette üniversite hakkındaki bilgi ve yenilikler için ilk kaynak olma ve bilgi kirliliğinin önüne geçme hedefini devam ettiriyor.

Sosyal Medya Koordinatörlüğü, Anadolu Üniversitesi’nin mevcut resmi Facebook ve Twitter sosyal medya hesaplarının yanı sıra Instagram, LinkedIn, YouTube ve diğer platformlardaki hesaplarının da yönetimini gerçekleştiriyor. Koordinatörlük öncesinde Facebook hesabı 38 bin, Twitter hesabı 11.7 bin beğeni ve takipçi sayısına sakipken 1 Mart 2015 itibariyle Facebook hesabının beğeni sayısı 112 bin, Twitter hesabının takipçi sayısının ise 30 bine ulaştığı görülüyor.

 

AÇIKÖĞRETİM SİSTEMİ’NE BÜYÜK KATKI

2 milyona yakın öğrencisi bulunan Açıköğretim Sistemi’nin diğer iletişim kanallarının yanı sıra Anadolu Üniversitesi’nin resmi sosyal medya hesapları da öğrencilere hızlı ve doğru bilgi verilmesini mümkün kılıyor. Açıköğretim Sistemi öğrencilerinin ortak bir platformda bir araya gelerek etkileşim içinde olmalarını sağlıyor. Sistemle ilgili duyuru, yenilik, hatırlatma ve bilgilendirici içeriklerin yer aldığı hesapların, hem öğrencilerin hem de diğer platformların birincil bilgi kaynaklarından biri haline geldiği görülüyor. Sosyal Medya Koordinatörlüğü bu kapsamda Açıköğretim Sistemi Etkileşim Merkezi ve Öğrenci Bilgilendirme Merkezi ile ortak çalışmalar yürüterek öğrencilerin sorularına yanıt almasını sağlıyor.

 

SAHTE HESAPLARA DİKKAT

Anadolu Üniversitesi, bireylerin kendilerini kolaylıkla ifade edebildiği şeffaf ve erişime açık bir platform olan sosyal medya aracılığıyla öğrencilerinin memnuniyet, öneri ve şikayetlerini birinci elden gözlemleme ve değerlendirme olanağına sahip oluyor. Sosyal Medya Koordinatörlüğü, Anadolu Üniversitesi adını kullanan çok sayıda sahte hesabın sosyal medyada bulunduğunu belirterek, Üniversitenin resmi hesaplarının takip edilmesinin önemini vurguluyor.

Editör: TE Bilişim