Anadolu Üniversitesi’nde, “Açıköğretim Sisteminde Radyo Dinleme Eğiliminin Yeri ve Öneminin Konumlandırılmasına Yönelik Bir Araştırma” isimli bilimsel araştırma projesinin teşekkür töreni gerçekleşti.

İletişim Bilimleri Fakültesi Radyo A’da düzenlenen törene, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Açıköğretimden Sorumlu Rektör Yardımcısı ve Açıköğretim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yücel Güney, İletişim Bilimleri Fakültesi yönetimi ve çok sayıda davetli katıldı.

Yrd. Doç. Dr. Güzin Kıyık Kıcır’ın yürütücülüğünü üstlendiği proje kapsamında Açıköğretim radyo programları 17 Ekim 2016 tarihinde yayına başladı. Yayınlar, hafta içi 11:00-12:00 ve 17:00-18:00 saatleri arasında dinleyicilerle buluşturuldu. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ve Açıköğretimden Sorumlu Rektör Yardımcısı ve Açıköğretim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yücel Güney’in desteklediği proje kapsamında birbirinden farklı içeriklere sahip birçok açıköğretim programı yayınlandı. Ders Zili isimli programında, Açıköğretim sisteminde yer alan ‘Genel İşletme’, ‘İşletme Yönetimi’, ‘Türk Vergi Sistemi’ dersleri müzik molaları ile birlikte gerçekleştirilerek, eğitim farklı bir açıdan aktarıldı.

“Radyo A’nın 20 yıla ulaşan tarihinde çok güzel başarılara imza atmış bir kadrosu var”

“Açıköğretim Sisteminde Radyo Dinleme Eğiliminin Yeri ve Öneminin konumlandırılmasına Yönelik Bir Araştırma” isimli bilimsel araştırma projesinin teşekkür töreninde konuşan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Radyo A’nın 20 yıla ulaşan tarihinde çok güzel başarılara imza attığını belirterek, “Anadolu Üniversitesi ailesi içerisinde farklı küçük aileler var. Bunlardan bir tanesi Radyo A ailesidir. Tabi Radyo A’nın 20 yıla ulaşan tarihinde çok güzel başarılara imza atmış bir kadrosu var. Kuruluşundan bugüne, 1998’den 2017’ye kadar geçen süreçte emek veren birçok arkadaşımız var. Öncelikle tüm arkadaşlarımıza, personelimize ve öğrencilerimize gönülden teşekkür ediyorum. İnşallah Radyo A bundan sonra da daha nice 20-30 yıllarda varlığını sürdürecek, hizmet etmeye devam edecek. Biz de Radyo A ile mutluluk ve gurur duyacağız” ifadelerini kullandı.

“Açıköğretim sisteminin bir mecrası olarak radyomuzu kullanmaya devam edeceğiz”

Rektör Gündoğan, Açıköğretim sisteminde birçok mecranın kullanıldığını ancak radyonun hiç kullanılmadığını ifade ederek, “Bu tören aslında Açıköğretim sistemiyle Radyo A’nın buluşmasına vesile olan projenin töreni. Açıköğretim sisteminde biliyorsunuz türlü mecralar kullanıyoruz. Zaman zaman yüz yüze eğitim mecrasını kullanıyoruz, bazen televizyonu kullanıyoruz, şuanda interneti kullanmaya başladık ama radyoyu hiç kullanmadık. Aslında radyonun da farklı bir güzelliği var. Bu 3 aylık uygulamada aslında bunun ne kadar güzel ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu. İnşallah bundan sonra Açıköğretim sisteminin bir mecrası olarak da biz radyomuzu kullanmaya devam edeceğiz. İnşallah var olan 3 dersi önümüzdeki dönemde sayısını daha da arttıracağız. Dolayısıyla Radyo A’nın Açıköğretim’e hizmet eden bir mecra olmasından ben özellikle mutluluk ve memnuniyet duyduğumu da ifade etmek istiyorum. Bunda eğmeği geçenleri başta Açıköğretim Fakültemiz olmak üzere Radyo A çalışanlarını ve tüm öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyorum. Bundan sonra da Açıköğretim sistemine çok daha güzel hizmetler sunması için Radyo A’yı biz de Rektörlük olarak destekleyeceğimizi söylemek istiyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından “Açıköğretim Sisteminde Radyo Dinleme Eğiliminin Yeri ve Öneminin Konumlandırılmasına Yönelik Bir Araştırma” isimli bilimsel araştırma projesinin teşekkür belgeleri emeği geçenlere takdim edildi.
Editör: TE Bilişim