GÜLÇİN ÖZDEN 
ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir’de Türkiye Eğitim ve Öğretim, Bilim, Kültür, Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Eğitim-Sen) üyeleri tarafından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çıkarılan yönetmelikte yer alan okul ve kurum yöneticilerini değerlendirme modeli protesto edildi. 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde düzenlenen protestoda, sendikanın yönetim kurulul adına konuşan Türk Eğitim-Sen Eskieşhir 1 Nolu Şube Başkanı Haydar Urfalı, kentte 171 okul müdüründen 79’unun görev süresinin uzatılmadığını ve adeta müdür kıyımı yaşandığını öne sürdü. Değerlendirmelerin usulüne aykırı olduğunu ifade eden Urfalı, göreve ilk kez atanacak müdürlerin torpil uygulayabileceğini iddia etti. Milli Eğitim Bakanlığı’nda kadrolaşmanın sadece okul yöneticileri ve üst düzey yöneticilerde yapılmadığını belirten Urfalı, “Şube müdürlüklerinde de cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir adam kayırma yaşanmaktadır. Hepimiz Bakanlığın sözlü sınava dayalı şube müdürlüğü atamalarını iptal etmesini beklerken, Bakanlık Müsteşarı Yusuf Tekin hukuku ayaklar altına alan bir açıklama yapmıştır” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı’nda haksızlık ve usulsüzlük olduğunu savunan Urfalı, “Sendikamız tıpkı geçmişte olduğu gibi bugün de kadrolaşmanın, yanlış uygulamaların, haksızlıkların peşin bırakmayacaktır. Bugün İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne siyah çelenk bırakıyoruz. Okullar açıldığında ise Ankara merkezli, geniş katılımlı bir eylem yaparak, gerekirse diğer sendikalarla ortak iş bırakma eylemi yaparak adaletsizlikleri, adam kayırmaları en yüksek perdeden dile getireceğiz. İsterse 550 milletvekili ile iktidar olsun, hiç kimse kendini hukukun üstünde görmemeli, ‘Adalet sağlayacağız’ diyerek yola çıkarken adaletsizliğin başı olmamalı, kendi çıkarları doğrultusunda yasalar, yönetmelikler ihsas etmemelidir” diye konuştu.
Konuşmanın ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne siyah çelen bırakan sendikalılar, daha sonra ellerindeki başarı belgelerini yakarak dağıldılar.
Editör: TE Bilişim