Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan gelen istek üzerine Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hakları Birimi, Cumhuriyet Başsavcılığı çalışanlarına Çocuk Cinsel İhmal ve İstismarına yönelik olarak,  ‘5 te Bır’ kampanyası kapsamında eğitimler verildi.
Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hakları Birimi çalışanları tarafından  dört yıldır kent genelinde, öğretmenlere, öğrencilere ve velilere yönelik Çocuk Cinsel İhmal ve İstismarına karşı eğitimler Cumhuriyet Başsavcılığı çalışanlarına verilmeye başlandı.
Cumhuriyet Başsavcılığı’nın isteği üzerine Çocuk Hakları Birimi ilk olarak, Eskişehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün kontrolünde Denetimli Serbestlik hükümlülerine vermeye başladı.


Her ay verilen Çocuk Cinsel İhmal ve İstismarına yönelik 2014 yılında ilk olarak Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin Avrupa Konseyi ile imzaladığı ‘ Beşte Bir’ kampanyasınca hazırlanan eğitimler verilmeye devam ediliyor. Eğitimlerde, cinsel ihmal ve istismarın kaynakları, biçimleri ve önlenmesine yönelik uzman çalışmaları anlatılıyor.  
    Çocuk Hakları Birimi çalışanları 16-17 Mayıs 2017 tarihinde Denetimli Serbestlik Müdürlüğü çalışanlarına hizmet içi eğitim olarak, Çocuk Cinsel İhmal ve İstismarına karşı iki günlük eğitim verildi. Eğitime Kurum Müdürü, psikolog, sosyal çalışmacı, sosyolog ile öğretmenler ve infaz koruma memurları katıldı.
                                              
 
 
Editör: TE Bilişim