Eskişehir’de sunduğu eğitim faaliyetleri ile başarılara imza atan İki Eylül Temel Lisesi 23 yıllık eğitim deneyimi ile yoluna devam ediyor.
Öğrencilerle olan ilişkilerini her zaman bir aile sıcaklığı ortamında gerçekleştirdiklerini ifade eden İki Eylül Temel Lisesi Kurucu Müdürü Cihat Akyol, en büyük yatırımlarının öğrenciler olduğunu ifade ediyor. Eğitim faaliyetlerinin yanı sıra çocukların sosyal anlamda aktif olmaları için çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Akyol, çocukları geleceğe hazırlarken mutlu olmaları için üstün çaba sarf ettiklerini de vurguladı. Velilerin talepleri ve beklentilerine karşılık vermek için deneyimli bir kadro ile hareket ettiklerini belirten Akyol, “Eğitim camiasında farkındalık yaratmak önemli bir konu. Bunu sağlamak için çok istişareler yaptık ve çocukların eğitimlerini bir aile ortamında alması yönünde hem fikir olduk. Öğrenci kurumumuza geldiğinde bizleri, arkadaşlarını ailesinden biri gibi görüyor. Bu da bizi oldukça mutlu ediyor. Okulumuza tüm öğrencilerimize ismi ile hitap eder,  hepsini bire bir  tanır ve en az ailesi kadar ilgi göstermek için elimizden gelen gayreti gösteririz. Bu aile ortamında disiplin ön planda tutulmakta öğrencilerimizde bizim onlara olan samimiyetimiz istismar edecek davranışlara bulunmamaktadır.
BAŞARI İÇİN ÖNCE ÖĞRENCİ BİLİNÇLENMELİ
Öğrencilerin başarılı olması için aldığı dersin öğretmenini sevmesi gerektiğine vurgu yapan Akyol, “İyi öğrenci yetiştirmenin birinci koşulu öğrencinin öğretmenini sevmesidir. Okulumuzda öğrencilere ders çalışma bilinci oluşturulur. Biz öğrenciye dersin yanında huzur ve sevgi de veriyoruz. Tüm bunlar bir araya geldiğinde başarı da kaçınılmaz oluyor. Her şey biraz ilgi, sabır ve samimiyetin ürünü aslında, öğrencilerimize bu samimiyeti veriyoruz, onlar da karşılığını derslerinde başarılı olarak veriyorlar. Ekip olarak birey yetiştirme konusunda yeterli disiplin ve deneyime sahibiz. Velilerin en çok sorguladığı konu ders disiplini ve çağımızın  da genel sorunu olan çocukların telefon, televizyon, bilgisayar gibi cihazlarla fazlaca zaman geçirmelerini engellemeye yönelik çalışmalardır. Biz bu sorunları yaşamamak adına en baştan öğrencilerimize belli kurallar koyuyoruz ve olmazsa olmazlarımızı öğrenciye aktarıyoruz. Dolayısıyla öğrenci bu kurallara uymasının kendisine fayda sağlayacağı bilincine ulaşıyor ve bu kuralları benimsiyor” diye konuştu.
TEK DÜZE EĞİTİME KARŞIYIZ
Öğrencileri tek düze eğitime sokmak yerine tamamlayıcı derslerle öğrencilerin motive olmalarını sağladıklarını ifade eden Akyol, “Tamamlayıcı derslerimiz oluyor. Tek düze bir eğitim vermiyoruz. Çoklu dersler, sınıf ortamında dersler ve mikro derslerimiz oluyor. Mikro dersler bire bir olarak gerçekleştirdiğimiz dersler. Ancak çoklu derslere daha fazla ağırlık veriyoruz. Çünkü bir öğrenci birebir derse oturduğunda öğretmeniyle daha çok sohbet etmek ister. Kaygısı ders çalışmak değildir. Öğrencinin derse adapte olması için üçerli dörderli guruplar oluşturuyoruz. Öğrenme faaliyetinin ideal yapıldığı sayı 10 ya da 15 kişidir. Biz bu bilinçle hareket ediyor ve bire bir eğitimden ziyade toplu eğitimlere önem veriyoruz. Ders disiplini için de pedagojik olarak da bu gerekiyor. Bu tercih öğrencinin motivasyonunu da olumlu yönde etkiliyor”
SOSYAL AKTİVİTELERLE MOTİVASYON SAĞLIYORUZ
Kurum olarak sosyal aktivitelerin olması gerektiğini ve sık sık öğrencilerin ders dışında bir şeylerle ilgilenmesi gerektiğini belirten Akyol, “Geçen sene bir hatıra ormanı oluşturduk bu sene yine bir hatıra ormanı oluşturacağız. Yine geçen yıl ilk kez Nisan döneminde bir panayır yapmıştık bu yıl ikincisi yapılacak ve bunu geleneksel hale getireceğiz. Sinema ve tiyatro günleri de olacak”
REHBERLİK BİRİMİ EĞİTİM KURUMUNUN OLMAZSA OLMAZIDIR
Rehberlik biriminin  öğrencilerin sadece dersleri ile değil, tüm sorunları ile bire bir ilgilendiğini kaydeden Akyol, “Rehberlik servisimiz sırf okulda rehberlik servisi olsun diye  oluşturulmuş bir birim değildir. Rehberlik konusunda oldukça hassas düşünüyoruz ve rehber öğretmenlerinin çocukların geleceğinin şekillenmesinde ayrı bir öneme sahip olduklarının bilincindeyiz.Yaş grubu itibariyle dikkat dağınıklığı olan, özel sorunları,  gelecekle ilgili kaygıları meslek seçiminde kararsız olan, öğrencilerimiz oluyor. Bu tarz sıkıntıları olan çocuklarımızla uzman bir rehber öğretmenin ilgilenmesi oldukça faydalı oluyor. Rehber öğretmenimiz çocukların sıkıntıları ile tek tek ilgilenerek çözüm odaklı çalışmalar yürütüyor”
KISA SÜREDE İNGİLİZCE ÖĞRENME BECERİSİ
İngilizceyi öğrenme ve günlük hayatta konuşabilme yeteneği kazandırma konusunda İngilizce öğretmenlerine güvendiklerini belirten Akyol, İngilizce öğretmenimiz öğrencilerimizi okulda günlük hayatta  İngilizce konuşur hale getirmeye çalışmaktadır.  Çocuklarımız günlük hayatta söyledikleri çoğu kelimeyi kısa sürede İngilizce olarak söyler duruma geldiler. Yani öğrencilerimiz dersteki dil bilgisi kuralları dışında, günlük İngilizceye hakim olabilecekleri bir eğitimi de alıyorlar okulumuzda.
 
ÖĞRETMENLERE TAVSİYELER
Başarılı ve sağlıklı nesiller yetiştirmenin yolunun eğitmenlerin eğitim verdikleri çocukları kendi evlatları gibi görmeleri gerektiğini ifade eden Akyol, “Ben kurum bünyesinde çalışan eğitmenlerime sınıftaki her öğrenciye kendi çocukları gibi davranmalarını istiyorum. Çünkü öğrencinin öğretmenini sevmesi ancak bu şekilde sağlanır. Velilerimizin bizden istedikleri de bu çünkü. Öğrencilerimiz günün büyük bölümünü kurumumuzda geçiriyor. Onların bu saatleri öğrenerek, yaşayarak, mutlu olarak geçirmeleri benim için çok önemli” şeklinde konuştu.
 
 
 
Editör: TE Bilişim