Anadolu Üniversitesi Çocuk Üniversitesi tarafından düzenlenen “Matematik etkinlikleri” 30 Aralık Pazartesi günü Merkezler ve Birimler Binası 108 numaralı derslikte başladı. 3 Şubat Cuma gününe kadar sürecek etkinlikte ilkokul 1. ve 2. sınıf düzeyindeki öğrencilere Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Bahadır Yanık tarafından sayı kavramı anlatılacak.
“Sayı, ilkokul düzeyindeki öğrenciler için temel kavramlardan biri. Ortaokul ve lise düzeyinde sayı kavramı gelişmemiş öğrenciler matematik alanında beklenen başarıyı gösteremiyorlar.”  ifadelerini kullanan Yanık, sayı kavramının önemine dikkat çekerek şöyle konuştu: "İlkokullarda sayı kavramına yeteri kadar önem verilmiyor. Öğrencilerin ezbere bazı sayıları saymaları, sayı kavramını öğrendikleri şeklinde yorumlanıyor. Sayı kavramı, aslında bu kadar basit bir kavram değil. Bunun için bire bir somut materyallerle iletişime geçilmesi gerekiyor. Programda, sayının ne demek olduğu, günlük hayatımızda nerelerde kullanıldığını aktarmak ve bu sayılarla oyun oynamasını sağlamak, temel amacımız."
Çocuk Üniversitesi kapsamında Doç. Güldane Araz Ay tarafından yürütülen “Sanat ve Yaratıcılık Okulu” kapsamında ise öğrenciler, 30 Aralık- 3 Şubat tarihleri arasında sanatla buluşacak.

 
Editör: TE Bilişim