Ülkemizde eğitimin ‘çok iyi ‘ olduğunu açıklayan Milli Eğitim Bakanı ve Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı’ya Eğitim Sen Şube Başkanı Serkan Demir,  “Eğitimciler, öğrenci ve veliler Bakan’la aynı fikirde değiliz” diye yanıt verdi.

Eğitimin, hükümetin en çok tartışılan ve başarısız alanı olduğunu belirten Demir, “Veli, sendika, eğitimci ve bilim adamlarının görüşleri alınmadan sayısız tartışmalı kanun, yönetmelik ve uygulama hayata geçirilmiştir. Bakanın başarıdan neyi kastettiğini anlayamıyoruz” diye konuştu.

‘Sürgün’ olarak adlandırdıkları rotasyon uygulaması mı, TEOG sisteminin çökmesi mi başarı diye soran Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir’in bakan Avcı’ya yanıtı şöyle:

“Aday öğretmenlerin memuriyete geçişinin zorlaştırılması mı başarıdır? Okul müdürlerinin ve idarecilerinin neredeyse tamamının yandaş sendikadan seçilmesi mi başarıdır? Eğitimin temel sorunlarını bir tarafa bırakıp “değerler eğitimi” adı altında eğitimin dinselleştirilmesi mi başarıdır? Dini vakıfların okullarda cirit atması mı başarıdır?

Yandaş sendikanın milli eğitimde icra makamı gibi çalışması mı başarıdır? Karma eğitimi tartışmaya açmak mı başarıdır? Laik ve bilimsel eğitimden uzaklaşmak mı başarıdır? Öğretmenlik mesleğinin giderek itibarını yitirmesi mi başarıdır? Eğitimcilerin maaş ve ücret konusunda üvey evlat gibi görülmesi mi başarıdır? Dershaneleri kapatıyoruz deyip Temel Lise adı altında devlet okullarını boşaltmak mı başarıdır? Öğrencileri imam hatip, meslek lisesi ya da açık liseye mahkûm edecek uygulamalar mı başarıdır?

Bakan ayrıca eğitimde sistemli bir kötüleme ve karalama kampanyası yapıldığını iddia etmektedir. Eğitim bileşenlerinin karşı hamle yapmasına gerek kalmadan bakanlık kendi eliyle eğitimi bu hale getirmiştir. Bu tablonun mimarlarından biri olan bakanın Eskişehir’de 1. Sıra milletvekili adayı olmasını ve bu konuyu seçim malzemesi olarak sunmasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.”

Editör: TE Bilişim