Eğitim İş Sendikası'nın kuruluşunun 9. yılı şube binasında düzenlenen kokteyle kutlandı. 
Bir konuşma yapan Eğitim İş Şube Başkanı Ebru Sungar,"Emeğimiz ve Tam Bağımsız Türkiye" diyerek yola çıktıklarını belirterek "Atatürk'ün önderliğinde kurulan Cumhriyetimizin bağımsızlığını ve egemenliğini; ulus ve ülke bütünlüğünü; laik, demokratik, bilimsel ve ulusal eğitim değerlerini; emeğimizi korumak ve yaşatmak mücadelesinde dokuzuncu yılı ardımızda bıraktık" dedi.
Sungar, Encümen-i Muallim'den, TÖS'den, TÖBDER'den devraldığıkları kültür, birikim ve cesaretle, Köy Enstitülleri ile Fakir Baykurt'un yurtsever ve mücadeleci ruhunu birleştirerek yeniden kurdukları Eğitim İş'in 17 Ekim 2005'ten bugüne emeği ve gelecek için canları pahasına mücadele ettiklerini söyledi.. 
Eğitim İş Şube Başkanı Ebru Sungar kutlama konuşmasında şunları söyledi: 
""Gözlerimizdeki mutluluğun pırıltısını, yüreğimizdeki çoşkuyu ve heyecanı birbirimizle paylaştık. Cehalete, yoksulluğa, yolsuzluğa, karanlığa karşı mücadele ettik. 
Mustafa Kemal'in devrimciliğiyle Eğitim İş olarak barış, hoşgörü ve kardeşlik içinde bir emek mücadelesinden doğacak birlik ve beraberliği yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz."
Editör: TE Bilişim