Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Eskişehir Şubesi, sendika üyelerine ve dostlarına, dayanışma gecesi düzenledi. Bu seneki program, sendikanın 20. Yılı olması münasebetiyle yoğun ilgi gördü.

Mavi Ada’da düzenlenen geceye Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ve Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’un yanı sıra birçok siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi de katıldı.

Gecenin açılısında konuşan Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir, geceye katılan üye ve dostlarını selamlayarak “Eğitim-Sen olarak Türkiye’nin bütün renklerini barındırıyoruz. Biz bunun bilincinde olarak mücadeleye devam ediyoruz. Dolayısıyla Eğitim-Sen’li olmak bir ayrıcalıktır. AKP’nin 13 yıldır yaptığı kutuplaştırmalarla, ayrıştırıcı tavırlarla demokrasiyi soktuğu hal ortadadır. Çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın her gün öldürüldüğü bir Türkiye hedeflediğimiz Türkiye olamaz. Biz demokratik bir Türkiye istiyoruz. Dolayısıyla bu mücadeleyi yükseltmek için hep beraber mücadelemizi yürüteceğiz. Yaşasın Eğitim-Sen, yaşasın KESK, yaşasın örgütlü mücadelemiz” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Eğitim-Sen çalışmalarının bulunduğu bir sinevizyon yayını yapıldı.

Sinevizyonun ardından meslekte emekli olan öğretmenlere plaketlerini Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’un ve önceki dönemlerde şube başkanlığı yapmış öğretmenler takdim etti.

Dayanışma gecesi, Grup Kibele’nin konseri ve halaylarla devam etti.

Editör: TE Bilişim