Eskişehir Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube  Öğretmenevinde Odunpazarı ve Tepebaşı ilçemizde görev yapan Eğitimin Liderleri ile buluştu.
Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Muammer Karaman sözlerine “18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” ile başladı. Karaman, 18 Mart, tarihin akışını değiştiren, bağımsızlık ve özgürlük inancının işgal teşebbüslerini alt ettiği gün olduğunu söyledi.
 Ağustos 2017 de yapılacak olan toplu sözleşmenin bundan sonraki kazanımlar için çok önemli olduğunu vurgulayan Karaman, “Toplu sözleşme masasında daha güçlü durmak için, teşkilatımızın da büyümesi gerekiyor. Demokrasinin önemli ayaklarından biri de sivil toplumdur. Sivil toplum güçlü ise siyasi erk de toplumun menfaatlerini göz ardı edemez. Bu nedenle üye hedefimize ulaşmamız gereklidir. Geldiğimiz noktayla, elde ettiğimiz kazanım ve başarılarla yetinemeyiz. Çünkü daha yapacağımız çok iş, çözmemiz gereken pek çok sorun bulunmaktadır. Onun için gücümüze güç katacak yeni üyelerle daha da güçlenmeliyiz” dedi.
Türkiye’nin milletçe bir demokrasi savaşı verdiğini belirten Karaman,  “Türkiye bütün yönleriyle vesayetle hesaplaşıyor. Bir yanda küresel vesayet, bir yanda emperyalistlerin işbirlikçileri ile milletin hak ve özgürlüklerine saldıran bir vesayet” ifadelerini kullandı.
16 Nisan halk oylamasının vesayet ile hesaplaşma günü olduğunu belirten Karaman “Eğer vesayetle tam anlamıyla hesaplaşırsak bağımsızlığımız da tam anlamıyla sağlanmış olacaktır. Bir noktada önümüze konulan paket, tam bağımsızlık yolunda bize güç verecektir. Son 15 yıllık iktidarın istikrarına bakıp, 15 yıl öncesindeki koalisyon dönemlerinin sıkıntılarını, ızdıraplarını yaşları gereği bilmeyenler var. Bu sıkıntıları tekrar yaşamamak için o dönemi unutmamalı ve unutanlara da hatırlatmalıyız.
Yeni Anayasa paketinde, güçlü yürütme için uyumlu bir hükümet olması gerektiği, nasıl ki okullarımızda uyumsuz anlaşamayan okul müdürü ve yardımcılarının olduğunda nasıl sıkıntıların çıktığını hep birlikte yaşıyoruz. Ki bu bir okul yönetimi değil koskoca bir ülkenin yönetimidir. Bundan dolayı bağımsız ve güçlü Türkiye için, iradesine sahip bir ülke için ‘Memur-Sen’e Davet, Tercihimiz evet’ diyoruz” şeklinde konuştu.
AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan da, “Ülkemizin en elit kesimi olan eğitim çalışanlarının liderleri ile bir araya gelmekten mutluluk duyuyorum. 16 Nisan’da önemli bir gün yaşayacağız. 16 Nisan’daki halk oylaması  ile ilgili tartışmaları en iyi takip eden olarak en iyi anlayan kesim sizlersiniz.  17 Nisana kadar hep birlikte yorulacağız, yorulurken yoğrulacağız. 16 Nisan’da inşallah ülke olarak emperyalist güçlere karşı daha dik doğrulacağız” dedi.
 
Editör: TE Bilişim