Eğitimciler Derneği(Eğit-Der) Eskişehir Şubesi’nin 17. Olağan genel kurulu gerçekleştirilirken şube başkanı Emin Dağlı yeniden seçilerek güven tazeledi.
Genel kurulun ülkenin demokrasi, insan hakları, hukuk, adalet ve kuvvetler ayrımının olmadığı ve yok edilmek istendiği bir dönemde yaptıklarını kaydeden Eğit Der Eskişehir Şube Başkanı Emin Dağlı, “Demokrasiden, özgürlüklerden yana olan her yurttaşın diktatörlük yasasına hayır demesi için yoğun bir çabanın içinde olması gerekiyor. Demokrasiyi yaşatmak istiyoruz, hemen şimdi. 4+4 ile eğitim sistemi rayından çıkarıldı. Ortaokuldan sonra bir çok kız öğrencinin eğitimin dışında kalması sağlandı. Eğitim dinselleştirildi, bilimsellikten uzaklaşıldı. Biat kültürü yerleştirildi. Eleştirel ve düşünsel eğitimden uzaklaşıldı. Ulusal kurtuluş savaşı programdan çıkartılıyor. 15 Temmuz uydurma darbe yalanı ilköğretim haftasında işlendi” dedi.
Artık çalışma zamanı olduğunu vurgulayan Dağlı, daha çağdaş daha bilimsel, daha teknolojik eğitimden yana olan tavırlarının sürdüreceklerini sözlerine ekledi.
Yapılan seçim sonrasında Eğit Der Eskişehir Şubesi’nin yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:
“Emin Dağlı, Ercan Sav, İrfan Ay, Figen Engin ve Sebahattin Çobanoğlu.”
Denetim Kurulu’na ; Hamit Türkmen, Ceyhun Özyurt ve Nihat Ülker seçildi. Genel Merkez delegeleri de şunlar:
“Emin Dağlı, Ercan Sav, İrfan Ay, Figen Engin, Sebahattin Çobanoğlu, İbrahim Gerede, Gülhan Selamet, Mustafa Uzun, Hamit Türkmen, Ceyhun Özyurt, Nihat Ülker, Mustafa İlhan, Nadir Kalyoncu ve Ali Paşa Şanlı.”
                                                                                 
 
 
Editör: TE Bilişim