Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde Cevat Ünügür İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri hayvanlar hakkında bilinmeyen ya da yanlış bilinenleri, ‘Hadi Bil Bakalım Atölyesi’ ile  öğrendiler.
       Hayvanat Bahçesi Şube Müdürlüğü’nün ilkokul çocukları için hazırladığı atölye çalışmalarının ilki, penguen ve kürklü fokların yaşam ortamlarının karşısında bulunan amfide, 4. Sınıf öğrencisi 47 çocuğun katılımıyla gerçekleşti.
      Kendileri için hazırlanan sevimli hayvan şeklindeki minderlere oturan Cevat Ünügür İlkokulu öğrencilere veteriner Cenk Korugan verdiği bilgilerin ışığında, yeryüzündeki vahşi hayvanların özellikleri anlatıldı. Çocuklar Hadi Bil Bakalım Atölyesi’nde soru-yanıt sistemiyle özellikleri anlatılan canlının hangi vahşi hayvan olduğunu bilmeye çalıştılar. Hayvanlar hakkında yanlış bilinen ve bilinmeyen yönleri interaktif yollarla öğrenen çocuklar atölye çalışmasında hem eğlendiler, hem de dağarcıklarına yeni bilgiler katmanın mutluluğunu yaşadılar.
      Çocuklar için hazırlanan ikinci atölye çalışması ‘Sulu Deneyler’ ise öğrencilerin su canlılarının en temel yaşamsal fonksiyonlarını, gerek insanlarla, gerekse diğer karasal hayvanlarla karşılaştırarak öğrenmeleri sağlandı. Sulu Deney Atölyesi ile çocuklara denizlerdeki katı ve kimyasal atıkların canlıların yaşamını nasıl etkilediği de anlatıldı.
     Öğretmenler ve öğrenciler atölyelerin çok faydalı olduğunu belirterek  görevlilere ve Başkan Büyükerşen’e teşekkür ettiler. Daha sonra Hayvanat Bahçesini gezerek, ilk defa gördükleri hayvanları inceleyen öğrenciler keyifli ve eğitici bir gün yaşadılar.
 
Editör: TE Bilişim