Eğitimde Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Harekâtı (FATİH) Projesi kapsamında Eskişehir’de 40 öğrenciye tablet dağıtıldı.
Ihlamurkent Mahallesi’nde bulunan TOKİ Şehit İsmail Tetik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen tablet dağıtım törenine; Vali Güngör Azim Tuna, Odunpazarı Kaymakamı A. Selim Parlar, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Aynı saatlerde 81 ilde de on binlerce öğrenci ve öğretmenin katıldığı tablet dağıtım törenlerinin yapıldığını aktaran Vali Tuna, yaptığı konuşmada, FATİH Projesi’yle devletin eğitimde çok önemli bir değişime, dönüşüme imza attığını vurguladı.
"FATİH projesiyle aslında eğitimde fırsat eşitliği oluşturuyoruz” diyen Vali Tuna, dağıtım esnasındaki konuşmasına şu sözlerle devam etti:
“Eski Türkiye’de okullar arasında uçurumlar vardı. Ama artık eskisi gibi değil, bu değişmekte. Artık bilgiyi tabana yani tüm okullarımıza, ilçelerdeki, kasabalardaki okullarımıza kadar yayıyoruz, devletimiz milyonlarca gencimize eşit imkanları sunmaya çalışıyor. Çocuklarımızın yaptığı birçok güzel projeye tanıklık ediyoruz. Bu bize geleceğe dair ümit veriyor. Öğrencilerin iyi kanalize edilerek yönlendirildiğinde, başarılı olacakları alanlarda eğitim görmeleri sağlandığında Türkiye’ye daha yararlı olacaklarına inanıyorum. Mecburen iş garantisi nedeniyle istemedikleri meslekleri seçmek, o okulları okumak zorunda kalmasınlar. Mesleki eğitimde özellikle çok daha iyi noktaya gelinerek, ara elemanın yetiştirilmesi ve bunun üretime, sanayiye yansımaları, yeni buluşların teknolojilerin hayata geçirilerek, ülkemizin dünya çapında rekabet edebilirliğini arttırmamız gelişmiş ülkeler arasında girme hedefine ulaşmamız için gerekli."
Dünyada gelişen teknolojinin hayatının her alanında kendini gösterdiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ise, Fatih projesinin gençlerin bilgiye erişimlerini, teknolojiye hakimiyetlerini arttıracak hem de ekonomik açıdan katkılarının olacağını ifade etti.
Konuşmaların ardından Vali Tuna, Odunpazarı Kaymakamı Parlar ve İl Milli Eğitim Müdürü Özen öğrencilere tablet bilgisayar dağıttı.
Editör: TE Bilişim