Adana’nın Aladağ ilçesinde bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangın faciası tüm Türkiye’yi yasa boğdu. 11’i öğrenci 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan faciaya Eskişehir eğitim camiası da sessiz kalmadı.
Milli Eğitim İl Müdürü Necmi Özen, “Bizim için üzüntülü bir gün. Eğitim camiası adına Adana’da yaşanan bu üzücü olay hepimizi derin bir üzüntüye soktu. Öğrenci yurdunda meydana gelen yangında 12 yavrumuzun hayatını kaybetmiş olması millet olarak da eğitim camiası olarak da çok üzüldük. Vefat eden yavrularımıza ve görevlimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine sabır diliyorum. Bu tür olayların yaşanmaması için mutlaka sürekli tedbir alınması ve ihmale yol açacak davranışlardan uzak durulması çok önemli. Biz de almamız gereken tedbirleri almalıyız, alıyoruz ve bu tedbirleri almaya devam edeceğiz” diye konuştu.
ORTAK MESAJ: GEREKEN TEDBİRLER ALINMALI
Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Muammer Karaman, yaşanan faciayla ilgili konuşarak, “Adana’nın Aladağ ilçesinde kız öğrenci yurdunda meydana gelen yangın faciası neticesinde 11 yavrumuz ve 1 görevli çalışanın vefat haberi ile sarsıldık. Öğrencilerimize rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyoruz. Bu tür faciaların yaşanmaması adına alınması gereken bütün tedbirlerin alınması, kusurlu bulunanların da toplum vicdanını rahatlatacak şekilde cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.
Eğitim Sen Şube Başkanı Serkan Demir ise, yaşanan yangın faciası ile ilgili büyük üzüntü içinde olduklarını ifade ederek, şunları söyledi: “Aladağ’da yaşanan olayla ilgili çok üzüntülüyüz. Ailelerine başsağlığı diliyorum. Bu olaylar bize şunu gösteriyor, bizim dışımızda gelişen ve bizim etki yapmamız gereken alanlar da var. Biz kamusal eğitimi savunan bir sendikayız. Devlet yönetiminde ve kontrollü yerlerde çocuklarımızın eğitim alması gerektiğini savunuyoruz. Özellikle kontrolsüz yurtlar olmamalı. Kontrolsüz, denetimsiz, yangın, deprem raporu olmayan yerler ile yüzleşmeye ihtiyacımız var. Kişiler inançları gereği bazı faaliyetlerde bulunabilir, aileler bunu isteyebilir. Ama biz o çocuklardan sorumlu insanlar olarak, Milli Eğitim kurumu olarak daha farklı şeyler önermeliyiz. İnanç öğrenmek zor bir şey değildir. O yurtlarda güvenliğin olmadığı, bazı istismar olaylarının gündeme yansıdığını görüyoruz.”
Türk Eğitim- Sen Şube Başkanı Haydar Urfalı da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Adana Aladağ’da çıkan yangında hayatını kaybeden öğrencilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimize, camiamıza ve ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Bu olayda da görüldüğü gibi çocuk ihmali ve istismarı tek yönlü gelişen bir olay değil. Milli Eğitim Bakanlığımızın, Türkiye Cumhuriyeti devletinin alması gereken birtakım tedbirleri yeterince alınmadığını ve bir ihmal ve kusurun olduğunu ifade etmeden geçemeyeceğim” ifadelerini kullandı.
Eğitim İş Şube Başkanı Mücahit Bayraktar ise, “Bugün kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Kederli ailelerine başsağlığı diliyorum” diyerek yaşanan olay sonrası yaşadığı üzüntüyü dile getirdi.
 
Editör: TE Bilişim