Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları (KBB) Anabilim Dalı, Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği Yeterlik Kurulu tarafından akredite edildi.

Akreditasyon dolayısıyla düzenlenen Akreditasyon Belgesi Takdim Töreni, ESOGÜ Prof. Dr. Necla Özdemir Konferans Salonunda gerçekleşti. Törende konuşan KBB Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erkan Özüdoğru, bugüne kadar anabilim dalına emeği geçen herkese başta merhum öğretim üyesi Prof. Dr. Emre Cingi ve emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Cem Keçik olmak üzere teşekkür etti. ESOGÜ KBB Anabilim Dalı’nı personel, akademik faaliyetler, fiziksel ve teknik imkanlar açısından tanıtan bir sunum yapan Prof. Dr. Erkan Özüdoğru, Akreditasyon Belgesi Takdim Töreni’nin kendileri için son derece onurlu ve anlamlı bir tören olduğunu belirtti ve katılan herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, akreditasyon belgesinin kaliteli bir eğitim-öğretim için ciddi yararlar sağladığını belirterek, akreditasyonun akademik kalitenin iyileştirilmesi ile saydamlık ve hesap verme sorumluluğunun aracı olduğunu kaydetti. Üniversite olarak akreditasyonu çok önemsediklerini belirten Prof. Dr. Hasan Gönen, akreditasyonun üniversite birimlerinin düzenli hale gelmesine, birimlerin belirli bir kurumsal yapıya kavuşmasına, çalışanların farkındalığının artmasına büyük katkı sağladığını söyledi. ESOGÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin 1999 yılında İSO 9001 belgesini aldığını, 2 yıl önce de ESOGÜ Tıp Fakültesi’nin akreditasyon belgesi aldığını hatırlatan Prof. Dr. Hasan Gönen, ESOGÜ’deki bütün birimlerin en kısa zamanda bu yöndeki çalışmalarını tamamlaması temennisini dile getirdi. Prof. Dr. Hasan Gönen ESOGÜ KBB Anabilim Dalı’nın akreditasyon sürecine emeği geçen tüm öğretim üyelerine teşekkür etti ve belgenin hayırlı olmasını diledi.

Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği Yeterlik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Keleş, yaklaşık 6 aylık bir sürecin ardından 14 Mart 2017 tarihindeki klinik ziyaretinin ardından ESOGÜ KBB Anabilim Dalı’nın akredite olmasına karar verildiğini söyledi. Prof. Dr. Erol Keleş derneklerinin uzmanlık eğitimi veren birimler için rehber bilgiler ve standartlar oluşturan, eğitim birimlerini gönüllülük temelinde ziyaret ederek değerlendiren, eksiklerini belirleyen ve bu eksiklerin düzeltilmesi için önerilerde bulunan bir kuruluş olduğunu ifade etti. ESOGÜ KBB Anabilim Dalı’nın bugüne kadar akredite olan 14’üncü klinik olduğunu belirten Prof. Dr. Erol Keleş, bu başarıya emeği geçen tüm öğretim üyelerini kutladı. Prof. Dr. Erol Keleş konuşmasının ardından KBB Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erkan Özüdoğru’ya akreditasyon belgesini takdim etti.
Editör: TE Bilişim