ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, At Bayramı kapsamında Türkmenistan’da gerçekleşen etkinlikler sırasında Aşkabat Sergi Köşkü’nde düzenlenen Uluslararası Atçılık Fuarı’nda ESOGÜ ve Mahmudiye Meslek Yüksekokulu Atçılık ve Antrenörlüğü Programı stantının da açılışını yaptı. Fuarda ESOGÜ ve ESOGÜ Mahmudiye MYO stantını Türkmenistan Başkan Yardımcısı Annageldi Yazmuradov da At Bakanlığı yetkilileriyle birlikte ziyaret etti. Ziyaret sırasında yapılan görüşmede Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen, ESOGÜ ile kardeş ülke Türkmenistan’daki üniversiteler arasında öğrenci değişimi programları açabileceklerini belirtirken, Mevlana programı ve Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) ile Türkmen öğrencilerin ESOGÜ’ye kayıtları konusunda çalışmalar yürüttüklerini ve her türlü ikili işbirliği anlaşmalarına, karşılıklı görüşmeye hazır olduklarını dile getirdi. Türkmenistan Devlet Başkan Yardımcısı Annageldi Yazmuradov ise teklifi çok önemli bulduklarını ve en kısa sürede gerekli çalışmalar için hazırlık yapılacağını ifade etti.  

Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu’nun da ziyaret ettiği ESOGÜ stantında Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen, Büyükelçi Şevki Mütevellioğlu’na ESOGÜ’deki Türkmen öğrenci sayısı ve tercihleri konusunda bilgi verdi. Büyükelçilikte Eğitim Müşavirliği ile yapılan toplantıda ise Türkmen öğrencilerin ESOGÜ’yü tercih etmelerindeki öncelikleri ve üniversite olarak yapılabilecek katkılar değerlendirildi.

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ve ESOGÜ Mahmudiye MYO müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Çalışkan etkinlikler kapsamında Türkmenistan’da bulunan Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdar Adalı ile de görüştü. Serdar Adalı görüşmede ESOGÜ’nün atçılık alanındaki faaliyetlerinin çok önemli ve değerli olduğunu ifade ederken; ESOGÜ Mahmudiye MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Çalışkan, Türkiye Jokey Kulübü ile birlikte hem aprati hem de antrenör eğitiminin ortaklaşa yürütülmesi konusundaki önerilerini iletti. Bu konuda ESOGÜ Mahmudiye MYO olarak her türlü desteğe açık olduklarını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Hakan Çalışkan, sektörün hem antrenör hem de apratilerinin bir arada yetiştirilmesinin önemli bir aşama olacağına olan inancını aktardı.     

  

Editör: TE Bilişim