Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni gerçekleşti.
ESOGÜ Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen törene, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu hocaları, mezunların ailelerinin ve öğrenciler katıldı. Törende mezunlar adına konuşan dönem birincisi Songül Çetin, mesleklerini en iyi şekilde gerçekleştirmek için gereken tüm bilgilerle en iyi şekilde donatıldıklarını söyledi. Mesleğe atılanacak olmanın ve alacakları diplomanın sevinç ve heyecanı içinde olduklarını dile getiren Çetin, “Başarılı olmak için sürekli çalışmak, kendimizi geliştirmek bilgi ve becerilerimize yenilerini ekleyerek, özveriyle hoşgörüyle, kararlı ve kendimizden emin adımlarla yürümeliyiz” dedi. Songül Çetin, tüm mezun arkadaşları adına kendilerini yetiştiren hocalarına ve ayrıca sevdikleri ile ailesine teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.
"EMEĞİNİZİN KARŞILIĞINI FAZLASIYLA ALACAKSINIZ"
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sema Uslu da yaptığı konuşmasında öğrencilerine seslenerek, “Belirli zorluklardan geçerek, bin bir zahmetle, gecenizi gündüzünüze katarak, emek verip, çaba sarf ederek bugünlere geldiniz. Sizler, emeğinizin karşılığını fazlasıyla alacağınız, başarılarınızın bol olduğu, mesleğinizi layığıyla yerine getirebileceğiniz yeni bir başlangıç temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. Uslu, “Sizin burada çektiğiniz sıkıntılarda her daim arkanızda duran ailelerinize de şükranlarımı sunuyorum. Siz değerli öğrencilerimi Allah’a emanet ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” diyerek sözlerini bitirdi.
"İŞ HAYATINA ATILINCA ESOGÜ’LÜ OLMANIN AYRICALIĞINI GÖRECEKSİNİZ"
Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen ise yaptığı konuşmada, öğrencilerin uzun ve meşakkatli bir yoldan geçtiklerine dikkat çekti. “Bundan sonra sizi yeni bir hayat bekliyor” diyen Rektör Gönen, konuşmasına şöyle devam etti:
“Burada değerli hocalarınızın size öğrettiği bilgiler ışığında mesleğinizi icra edeceksiniz. İş hayatına atıldıktan sonra Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğrencisi olmanın ayrıcalığını çok iyi anlayacaksınız. Gelecekteki hayatınızda başarılar dilerim.”
Açılış konuşmalarının ardından öğrenciler mezuniyet yemini ettiler. Daha sonra mezuniyet belgelerinin verilmesine geçildi. İlk olarak okullarını dereceyle bitiren öğrencilere plaket ve başarı belgeleri verildi. Diğer mezunlara diplomalarının verilmesinin ardından öğrenciler keplerini atarak bu güzel günü taçlandırdılar.
Editör: TE Bilişim